FC København sled sig til sejr
Efter en højintens, jævnbyrdig og ganske flot spillet håndboldkamp befæstede topholdet FC København onsdag aften førerpositionen i herrernes håndboldliga med en sejr på 28-27 over Viborg HK.

Action, spænding og intensitet. Det kunne lyde som en reklame for Hollywoods nyeste blockbuster, men det er det ikke: Det er topbrag i håndboldligaen mellem nummer et og tre. Nummer et, FC København, slog nummer tre, Viborg HK, med 28-27. Men det kunne være gået begge veje.

Bortset fra de første og sidste minutter fulgtes de to hold pænt ad igennem kampen. Eller pænt er måske så meget sagt, for der blev selvsagt revet og slidt og skubbet.

Hjemmeholdet fra København fik klart flest af de to minutter lange undertalssituationer, men det generede ikke. Flere gange lykkedes det for københavnerne at finde huller i Viborgs overtalsforsvar og score.

Først til allersidst fik FC København en smule luft, da det lykkedes at lægge et ekstra måls afstand ned til Viborg.

Københavnerne viste sig simpelthen at være for dygtige, da det virkeligt gjaldt, eller også havde de bare heldet på deres side. Eller måske var det bare en bedre målmand. For Steiner Ege i hjemmeholdets mål var en anden af kampens nøglespillere. Han stod for mange flotte parader, når hjemmeholdets forsvar ikke magtede at holde de jyske gæster fra afslutninger.

I den anden ende var Viborgs målmand, Dane Sijan, ikke helt oppe i samme gear. Bevares, han havde redninger, men i en tæt kamp var han lige den lille smule ringere end Steiner Ege, hvilket var af helt afgørende betydning for kampens forløb.

Ege stillede sig i vejen for et par vigtige skud til sidst i kampen, og de sidste minutter behøvede hjemmeholdet ikke andet end at forsvare deres forspring. Det lykkedes, og så endte det med hjemmesejr på 28-27 hvilket langt de fleste af de 971 medlevende, og meget, meget højlydte, tilskuere var rigtigt godt tilfredse med.

En anden af kampens profiler var FC Københavns Arnor Atlason, som blev topscorer med 12 mål.

Hans første kommentar efter kampen var meget sigende:

»Nej.. (støn, pust!). Kan vi ikke lige sætte os ned?«

Siddende på første stolerække roste han så beskedent sine holdkammerater, da han blev spurgt om sine mange scoringer.

»Nej, vi har mange alternativer, men det er utroligt, som vi kæmper,« fik han frem mellem et par dybe åndedrag.

I løbet af kampen var der vist ikke mere end et enkelt eller to kontraløb, som gav scoring, og det forklarede Arnor Atlason med, at truppen efterhånden er tyndslidt.

»Det er måske, fordi vi har mange skader, og vi har mange svære kampe, og vi spiller altså næsten alle sammen 60 minutter,« udbrød han og tilføjede så med et træt smil:

»Men det er stærkt at vi vinder.«

FCK Håndbold-Viborg HK: 28-27