FC København håber på skotsk CL-modstand
Danske vicemestre vil gerne parres med Motherwell, når der trækkes lod til Champions League-kvalifikationen.

Der skal helst stå Motherwell FC på sedlen, når det europæiske fodboldforbund Uefa fredag finder FC Københavns modstander i tredje kvalifikationsrunde til Champions League.

På forhånd virker det upåagtede mandskab, der sluttede sidste sæson på tredjepladsen i den skotske liga langt efter Celtic og nu konkursramte Rangers, som den mest spiselige af de mulige modstandere, der også tæller Feyenoord, Club Brugge og FC Vaslui.

- Der er selvfølgelig forskel på holdene, og Motherwell kunne da alt andet lige godt være den modstander, vi helst vil trække, siger FC Københavns sportschef Carsten V. Jensen.

- På papiret kunne det godt virke, som om det er den bedste løsning, men omvendt kan jeg huske, at vi også har haft en dårlig oplevelse fra Skotland, hvor vi mødte et mindre godt hold i Aberdeen, lyder det fra sportschefen.

Han henviser dermed til kampen i december 2007, hvor københavnerne blev blæst ud af den skotske havneby og tabte 0-4 i den daværende Uefa Cup, forløberen for Europa League.

Men i forhold til alternativerne - den hollandske storklub Feyenoord, de solde belgiere fra Club Brugge med tre danskere i truppen og de ukendte rumænere i FC Vaslui - er Motherwell alligevel at foretrække.

Og skotterne ser selv de danske vicemestre som en ønskemodstander. Motherwell kan ud over FCK trække Panathinaikos, Dynamo Kiev og Fenerbahce.

- Jeg vil gerne have FC København. Rejsen og klimaet ville passe os godt, siger Motherwells estiske angriber Henrik Ojamaa til Daily Record.

Samme ønske kommer fra Feyenoords træner Ronald Koeman, og det kommer ikke bag Carsten V. Jensen, at københavnerne er det hold, de andre håber at trække.

- Det overrasker mig ikke, men de kan jo ikke trække FC København alle sammen. Vi må vente og se, hvad der kommer op af hatten.

- Vi har gjort det enormt svært for os selv ved ikke at vinde ligaen i sidste sæson, så vi skal op imod hold, der som minimum matcher os, lyder det fra Carsten V. Jensen.

Hvis FC København klarer tredje runde, venter endnu en kvalifikationsrunde før Champions League-gruppespillet.

/ritzau/