FC Helsingør får dispensation til at bruge hjemmebane
FC Helsingør får dispensation til at spille på Helsingør Stadion i Alka Superligaen. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Når sæsonen i Superligaen begynder, får nyoprykkede FC Helsingør dispensation til at bruge sin hjemmebane.

FC Helsingør kunne glæde sig tirsdag eftermiddag, da klubben fik dispensation til at spille superligafodbold på Helsingør Stadion.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

FC Helsingør rykkede efter den forgangne sæson op i Alka Superligaen, men Helsingør Stadion har blot plads til 4500 tilskuere, og blot et par hundrede mennesker kan sidde på en overdækket tribune.

Kravene til et stadion er blandt andet, at der er plads til 10.000 tilskuere, og heraf skal de 3000 pladser være siddepladser.

Derudover skal der også være varme i banen på et stadion i Superligaen, og et lysanlæg, der lever op til specifikke krav.

Alt dette lever Helsingør Stadion ikke op til, og derfor havde FC Helsingør anmodet Divisionsforeningen om en dispensation til at spille superligakampe på hjemmebanen i den kommende sæson.

Divisionsforeningen har stillet en række krav til den nyoprykkede klub, og i FC Helsingør har man fuld fokus på at leve op til disse krav, inden sæsonen sparkes i gang.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er nogle store udfordringer, der ligger i at få gennemført det her, men det er vigtigt, at vi spiller i Helsingør, da dette er hele Helsingørs oprykning.

- Jeg håber, at alle i kommunen bakker op om dette initiativ, da det betyder meget for hele området heroppe, siger Janus Kyhl, der er direktør i FC Helsingør, til klubbens hjemmeside.

Klubben oplyser videre, at man i samarbejde med Helsingør Kommune vil arbejde på at få løst de krav, som Divisionsforeningen stiller i forbindelse med dispensationen.

FC Helsingør rykkede op i landets bedste række i begyndelsen af juni, da man i det andet playoffopgør om en billet til Alka Superligaen spillede 2-2 ude mod Viborg.

FC Helsingør spiller sin første hjemmekamp i landets bedste række i anden runde, når OB kommer på besøg i slutningen af juli.

/ritzau/