FC Fyn venter på udspil i stadionsag
Fodbolddirektør mener, at Odense Kommune snarest skal aktivt ind i problematikken omkring FC Fyns hjemmebane, der er for lille til fodbold i 1. division.

Direktør Kim Lundshøj er stadig ikke blevet spor klogere på, hvor FC Fyn skal spille sine kampe, hvis fodboldsklubben efter denne sæson rykker op i 1. division.
»Det er en dødhamrende irriterende sag. Nu må folkene i Odense Kommune snart fortælle os, hvad de har tænkt sig at gøre, og hvor vi i givet fald kan spille vores kampe,« siger FC Fyn-bossen.
Som tidligere nævnt her i Nyhedsavisen vil Dansk Boldspil-Union ikke tillade 1. divisionskampe på Odense Atletikstadion, hvor FC Fyn har hjemme. Årsagen er, at banen ikke lever op til unionens størrelseskrav for kampe i 1. division, der er landets næstbedste række.
Fritidschef Thomas Bach fra Odense Kommune har tidligere gjort sig til talsmand for, at FC Fyn, Dansk Boldspil-Union og kommunen får talt sig frem til et kompromis, der kan sikre, at FC Fyn også i 1. division kan spille på Odense Atletikstadion, uden at stadionanlægget behøves at gennemgå en masse ændringer.
»Det vil være langt det letteste for alle parter,« siger Thomas Bach.
Derfor satser fritidschefen på, at Odense Kommune og FC Fyn kan gå sammen om et brev til unionen, hvor der opfordres til en dialog om problematikken.
»Derfor har jeg bedt FC Fyn om at vende sagen i bestyrelsen, så vi kan få et klart svar på, hvor klubben ønsker at spille sine kampe, siger Thomas Bach.

Ingen dispensation

Kim Lundshøj føler sig overbevist om, at bestyrelsen i lighed med ham helst ser, at FC Fyn også i 1. division kan spille sine kampe på atletikstadion. Direktøren tror ikke et øjeblik på, at Dansk Boldspil-Union vil være indstillet på at dispensere for kravene til banens størrelse.
»For DBU er det en vigtig sag med stor principiel betydning.
Og at unionen agter at stå fast på sine krav, fik Kim Lundshøj også bekræftet, da han for nogle uger siden var til møde i Divisionsforeningen.
»Jeg tog sagen op, og her fik jeg klart det indtryk, at det vil være umuligt at få dispensation.«
Hvis det ender med, at fodboldbanen på atletikstadion skal udvides, vil det komme til at genere atletikudøverne i Odense Atletik/OGF, der også bruger det kommunale stadion.
Thomas Bach fortæller, at kommunen vil gå i dialog med både fodboldklub og atletikklub på den anden side af årsskiftet.

via Listen To News