FBI: Tempelmorder skød sig selv
Wade Michael Page tog sit eget liv, efter han havde dræbt seks sikher i et tempel i Wisconsin, siger FBI.

Det var ikke en kugle fra politiets pistoler, der dræbte den 40-årige Wade Michael Page, efter han søndag var gået amok og dræbte seks mennesker under en gudstjeneste i et sikhtempel.

Gerningsmanden døde af et skud i hovedet, som han havde påført sig selv, siger det amerikanske forbundspoliti, FBI.

I kølvandet på søndagens skudepisode, som endvidere sårede fire mennesker, kom det frem, at en politibetjent havde stoppet den 40-årige Page ved at skyde ham i maven.

Men nu viser efterforskningen, at Page skød sig i hovedet efter at være blevet ramt i maven.

- Efter at have fået det sår lader det til, at Page døde af et selvforskyldt skudsår i hovedet, siger Teresa Carlson, der er FBI's leder af efterforskningen.

Hun tilføjer, at forbundspolitiet endnu ikke har fastslået et motiv til skyderiet i Oak Creek, Wisconsin.

Det har imidlertid været fremme, at Wade Michael Page havde nynazistiske sympatier.

Carlson bekræfter endvidere, at gerningsmandens ekskæreste blev anholdt søndag.

Ekskæresten er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, men sagen har ifølge Teresa Carlson ikke noget at gøre med skyderiet i templet.

Det Hvide Hus oplyser, at USA's præsident, Barack Obama, søndag ringede til Indiens premierminister, Manmohan Singh, for at udtrykke sine kondolencer efter skyderiet i templet.

- De to ledere talte om deres fælles engagement for tolerance og religiøs frihed, og præsidenten gentog, at han påskønner det betydelige bidrag, som sikher yder til det amerikanske samfund, siger Jay Carney, talsmand for Det Hvide Hus.

/ritzau/AFP