Favoritsejr til Gade i danskeropgør
Peter Gade vandt finalen i Copenhagen Masters over Kenneth Jonassen. Begge leverede en flot indsats i et brag af en kamp.

Danmarks stadig absolut bedste badmintonspiller, Peter Gade, levede op til favoritrollen, da han for syvende gang vandt Copenhagen Masters.

Finalen blev afgjort i to sæt af 21-16 og 21-19. Trods eminent spil især i anden halvleg af Kenneth Jonassen, var der ikke tvivl om Gades suverænitet.

»Jeg synes selv, at jeg havde nogle gode chancer, men Peter spillede nogle fantombolde på gode tidspunkter. Det er småting, der gør forskellene,« sagde Kenneth Jonassen efter kampen.

Selv var Gade tilfreds.

»Jeg lægger rigtig godt ud og lægger optimalt pres. I andet sæt kommer Jonassen op i optimalt tempo og lægger slagene voldsomt præcist. Men tilsidst kommer jeg igen,« sagde Gade.

Man kunne fra starten af kampen se, at verdens nummer otte nød at spille mod nummer tre. Med tungen stikkende ud af munden smagte Jonassen eftertænksomt på sine slag. Det var en kamp, hvor han som underdog havde alt at vinde.

Jonassen har nogle af singlesportens hårdeste smash, og det fik Gade at se, da fjerbolden landede uden for rækkevidde nær hans baglinie. Imidlertid voldte servene Jonassen problemer, og flere gange forærede han point til Gade.

Det var to spillere i god form, og de leverede ren opvisning. Inden turneringen, havde Peter Gade fortalt DNY, at han elsker turneringen for den intensitet og stemning, det giver, at der kun spilles en kamp ad gangen, og at publikum sidder helt tæt på banen. Og man kunne mærke, at det var et tændt publikum, der råbte og klappede af de to danskere.

I andet set lykkedes det Kenneth Jonassen både at komme foran og holde føringen i det meste af settet. Men Gade lavede fænomenale redninger med kroppen tæt på gulvet og krydssmashede sig tilbage til 19-19.

Det blev for meget for Jonassen. Han mistede taget i de afsluttende bolde og slog sin ketcher i banen i bar ærgrelse.

Efter kampen glædede Gade sig over, at de to danskere have fejet den asiatiske modstand af banen. Målet for 2007 var dog klart: Verdens nummer et, kineseren Lin Dan, skal ned med nakken.