Faurschou: Varmen ødelagde rekordforsøg
Maratonløberen Jesper Faurschou valgte at droppe målet om en personlig rekord til fordel for en god placering.

Maratonløberen Jesper Faurschou rundede Danmarks OL i London af med en placering som nummer 41.

Desværre rakte tiden på 2.18.44 timer ikke til en personlig rekord, som var den officielle målsætning.

- Målet om en personlig rekord måtte jeg hurtigt ændre, da vejret ikke var til det. Jeg valgte i stedet at jagte en god placering, siger Jesper Faurschou, da han svedende er kommet over målstregen - og endnu ikke kender sin placering.

Du blev nummer 41. Er du tilfreds med det?

- Blev jeg nummer 41? Min seedning var i 80'erne, så på den måde er det et rigtig godt resultat, siger den 29-årige dansker.

- Det var meget varmt derude, og hver gang der var et vanddepot, hældte jeg vand i ansigtet og følte, at jeg fik mere energi.

- Allerede omkring halvvejs begyndte folk at stoppe op og gå ned i tempo, fordi de havde lagt for hårdt ud. Jeg gik også ned i tempo, men jeg holdt en nogenlunde rytme og havde tålmodighed.

- Det var meget motiverende for mig at overhale så mange, siger Jesper Faurschou, der var to minutter og 29 sekunder fra sin personlige rekord.

Nu ser han frem til at tage en slapper og komme sig.

- Det var fedt endelig at komme i gang i dag. Jeg har bygget mentalt og fysisk op til det i lang tid, så nu er det rart at kunne slappe af, siger Faurschou.

Faurschou håber, han kan repræsentere Danmark i Rio de Janeiro om fire år.

Stephen Kiprotich fra Uganda vandt guld i vindertiden 2.08.01 timer. Sølv og bronze gik til kenyanerne Abel Kirui og Wilson Kipsang Kiprotich.

/ritzau/