Fattigdomsdebat blæst i gang igen
Fattigdomsdebatten er blusset op igen, efter et svar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) viser, at den ene del af et ægtepar med børn skal have et højt lønnet job, hvis det skal betale sig for den ene par arbejde. Foto: Colourbox
Den ene part af et ægtepar på kontanthjælp med børn skal tjene over 29.600 kroner om måneden, før det kan betale sig for den ene at arbejde.

Er du i et ægteskab, har du børn og er både du og din bedre halvdel på kontanthjælp, så skal du have en job, der giver over 29.600 kroner om måneden, før det kan betale sig at arbejde.

Det fremgår af et svar til Folketingets finansudvalg fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Det skriver Berlingske. Den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen retter skytset mod regeringens afskaffelse af kontanthjælpsloftet.

"Det er ikke i orden, at det bedre kan betale sig at blive hjemme på sofaen. Jeg synes faktisk, det er maginaliserende og stigmatiserende at sige til borgere, at I behøver ikke at gøre en indsats, I behøver ikke at gå på arbejde," siger hun til Newspaq.

Også Venstres finansordfører Peter Christensen kritiserer regeringen for at skabe en situation, hvor det ikke kan betale sig for folk på passive overførselsindkomst at bidrage til samfundet.

"Når regeringen nu skaber et system, hvor den første af et ægtepar, der finder et arbejde, skal tjene 29.600 kr. for at have det samme, så siger de reelt til de kontanthjælpsmodtagere, at de er til grin, hvis de tager et job," lyder det fra Peter Christensen til Berlingske.

SF's finansordfører Jonas Dahl afviser at gå ind i diskussionen om, hvornår man er fattig.

"Jeg synes, det er vigtigt at få fokus på, at vi får skabt arbejdspladser i stedet. Problemet lige nu er, at vi mister arbejdspladser, og det er den udvikling, vi vil vende med den vækstpakke, vi har fremlagt. Det skal være muligt at få et arbejde," siger Jonas Dahl.