Fattig førtidspenionist jubler: Jeg har vundet 1,9 millioner i Lotto!
Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv
En fattig førtidspensionist fra Halsnæs har vundet knap 1,9 millioner kroner i Lotto.

En fattig førtidspensionist, der måtte hutle sig gennem julen, vandt i slutningen af december den helt store lottogevinst.

En Eurojackpot-kupon har nemlig forgyldt ham med hele 1.872.819 skattefrie kroner. Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Manden, der er i 60erne, og som ønsker at være anonym, er fra Halsnæs Kommune på Sjælland. Han købte sin vinderkupon i Kvickly i Frederiksværk før jul, men først torsdag gik det op for ham, at han var nyslået lottomillionær.

- Normalt går jeg selv på nettet og tjekker kuponerne, men jeg havde kuponer fra tre uger tilbage, så jeg tænkte, at jeg ville tage dem med i kiosken, når jeg alligevel skulle handle. Jeg er førtidspensionist på grund af flere blodpropper, så min bror henter mig en gang om ugen og hjælper mig med at købe ind, siger han til Danske Spil.

Da han forleden tjekkede sin kupon i Kvickly, fik han øje på et stort papskilt i butikken, hvor der stod, at nogen havde vundet knap 1,9 millioner kroner. Han jokede med ekspedienten, at det kunne være sjovt, hvis det var ham selv, der havde vundet alle de penge.

- Jeg sagde til hende for sjov, at det da gerne måtte være den gevinst, der var min. Det grinede vi lidt af. Da min bror og jeg kom ud i bilen, tjekkede vi tallene på min telefon. Så begyndte jeg simpelthen at tude af glæde, siger førtidspensionisten.

Før jul optog han mange dyre lån, så pengene falder på et tørt sted, lyder det. Han mistede endda sin mor kort før højtiden.

- Når man er syg og førtidspensionist så har man bare ikke særlig meget at rutte med. Og jeg har børn og børnebørn, der skulle have julegaver og alt det andet, der hører julen til. Så jeg har hutlet mig igennem og været nødsaget til at optage nogle dumme dyre lån. Oveni måtte jeg skubbe betalingen af huslejen. Så jeg var virkelig på røven, siger han.

Pengene skal blandt bruges på barnebarnets konfirmationsfest, og så drømmer han om at få skiftet sin 2-værelses lejebolig ud med en andelslejlighed i stueniveau, da han har problemer med at gå.