Fatman og Stadil til Afrika
De fem kendte, der skal udvælge bistandsprojekter i Afrika for udviklingsminister Ulla Tørnæs, er fundet.

Fitnesseksperten Charlotte Birchow, der bl.a. er kendt for instruktionsvideoerne »Balder af stål«, og skuespilleren Timm Vladimir, den ene halvdel af komikerparret Timm og Gordon, bliver blandt de fem kendte danskere, der skal til Afrika for at vurdere bistandsprojekter for flere millioner kroner.

Det skriver Ritzau lørdag. De øvrige tre kendte danskere, der er udvalgt af 3500 brugere på www.dilemma.dk, er musikeren Morten Lindberg - bedre kendt som Master Fatman - ejer af tøjfirmaet Hummel, Christian Stadil, og virksomhedsejer Martin Miehe-Renard.

De fem skal i februar og marts rejse til et samarbejdsland for dansk bistand i Afrika for at besøge projektmuligheder inden for hiv/aids og malaria, vand, sanitet, underernæring samt uddannelse. Blandt projekterne, der allerede er fundet støtteværdige af bistandseksperter, skal de hver anbefale et projekt til finansering af Danida.

Der er maksimalt 2,2 millioner kroner til hvert af de fem projekter. I sidste ende er det dog Udenrigsministeriet, der skal godkende vinderprojekterne.

Der kan læses mere om bistandsprojeketet på www.dilemma.dk