Fatah-topmand kalder Hamas mordere
Muhammad Dahlan fra den palæstinensiske Fatah-bevægelse kalder modstanderne fra det ledende regeringsparti Hamas for en gruppe mordere og tyve.

De forsøger måske at overholde en våbenhvile, men ordkrigen mellem de to største palæstinensiske grupper, Hamas og Fatah, lever i bedste velgående. Nyeste angreb kommer fra et af de ledende medlemmer af Fatah, Muhammad Dahlan, i et interview med israelske medier.

»De har mistet manden på den palæstinensiske gade, som har set, hvad de er blevet til: En bunke mordere og tyve, som henretter ... Fatah-medlemmer,« sagde Mohammad Dahlan ifølge BBC.

Mohammad Dahlan, der er medlem af parlamentet og tidligere sikkerhedschef og minister, organiserede i søndags den største pro-Fatah demonstration i lang tid. Det fik en talsmand fra regeringspartiet Hamas til at beskylde ham for at kaste landet ud i en borgerkrig.

»Vi forbliver vagtsomme over for disse statskupere og deres plots,« sagde Fawzi Barhum ved en pressekonference ifølge AFP.

Hamas vandt parlamentsvalget for et år siden efter flere år med Fatah-styre. Det fik omverdenen til at indføre økonomisk boykot af selvstyreområdet, der kæmper med basale ting som betaling af løn til offentlige ansatte. I december foreslog præsident Mahmoud Abbas fra Fatah-bevægelsen nye valg, hvilket fik kampen mellem grupperne til at bryde ud. Siden er mindst 30 personer blevet dræbt og over 100 såret.