Farvel til 37-timers ugen
Arbejdstiden er øget væsentligt de seneste år, og mange danskere arbejder 40 timer om ugen eller en måned ekstra om året.

Håndværkere og chauffører er nogle af de faggrupper, som knokler så meget løs, at det svarer til fire ugers ekstra arbejde om året.

Arbejdstiden er steget generelt inden for de fleste områder på grund af overarbejde, men det toppes inden for byggefagene, transport og industri, hvor arbejdstiden er øget med tre timer om ugen eller fire uger om året. Og alle lønmodtagere arbejder i gennemsnit to uger ekstra om året, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Berlingske Tidende onsdag.

De økonomiske vismænd bekræfter udviklingen og forudser, at 37 timers arbejdsugen er på vej væk. For hvis hjulene skal køre rundt i Danmark, er der brug for de mange timer på arbejde, siger professor og vismand Jan Rose Skaksen.

»Gjorde de ikke det, havde vi slet ikke råd til at betale velfærden i fremtiden. Selv ganske små fald i arbejdstiden er meget dyrt. Heldigvis er arbejdstiden steget,« siger Jan Rose Skaksen til avisen.