I opråb over pædagogers forhold: "Vi kan ikke byde børnene det"
Her ses Thomas Gravsen med hans to sønner, hvor den yngste Wilfred, der er i trillebøren går i børnehave, mens Silas på skiltet gjorde det for få år siden. Foto: Privat
Thomas Graven er en af de forældre, der protesterer mod normeringerne i landets daginstitutioner. - Vi kan ikke byde børnene så få medarbejdere, som der er i institutionerne i dag, mener han.

Når Thomas Graven afleverer sin søn om morgenen, kan han se, hvor pressede forholdene er i børnehaven.  

- Hver morgen ser vi de røde kinder på personalet og kan høre alle de grædende børn. Det er helt til hest, og jeg ved ikke, hvad politikerne tænker. Men som forældre lukker man for det meste bare øjnene og krydser fingrene, siger Thomas Graven.

Sammen med tusinder af forældre demonstrerer han den 6. april i protest mod for få pædagoger i landets daginstitutioner. I 46 byer har forældre bebudet, at de vil gå på gaden med det formål at råbe Christiansborgs politikere op. 

- Pædagogerne gør et fantastisk arbejde, og det gør det jo svært at kritisere forholdene. Der er ingen, der vil tale dårligt om det sted, de afleverer deres barn hver morgen. Men vi mener altså ikke, at vi kan byde børnene så få medarbejdere, som der er i institutionerne i dag. Det minder mest af alt om opbevaring, siger Thomas Graven.

Pædagogerne er gode til at tilpasse sig de pressede forhold, mener den frustrerede far. I hans søns børnehave er der opstået en forståelse mellem forældre og pædagoger om de aktuelle forhold. 

- Vi forældre har accepteret forholdene og hjælper til, når vi afleverer vores børn, så de bliver sat ved bordet og går i gang med noget. For pædagogerne allerede er i gang med at trøste grædende børn og har to-tre på skødet af gangen. Det kan vi ikke byde hverken børnene eller pædagogerne, siger Thomas Graven.

Det er ikke første gang, Thomas Graven går på barrikaderne for at opnår bedre forhold i dagsinstitutionerne. Odense kommune satte skatten op for at give flere penge til daginstitutionerne, men endte med at ville spare på området kort tid efter. Det fandt Thomas Graven sig ikke i.

- Vi var en masse forældre, der protesterede. Vi tog imod politikerne inden forhandlingerne med skilte og kampråb. Det endte med, at de trak forslaget om at spare på daginstitutionerne tilbage, så vi forældre i Odense har virkelig blod på tanden i forhold til at gøre en politisk forskel, siger Thomas Graven.

Han forventer, at op mod 1.000 vil deltage i forældredemonstationen i Odense.

via Listen To News