Klagede over kommune: Nu får Susan førtidspension
- Jeg har fået fred, og jeg er glad for, at der er kommet en afslutning på det hele, siger Susan Larsen. (Foto: Foto: Fagbladet 3F)
Efter to ressourceforløb og tre praktikker er Københavns Kommune klar til at tilkende førtidspension til den 56-årige Susan Larsen, der kæmper med kroniske smerter.

Efter fire års cyklen rundt i systemet, ender det nu med, at Københavns Kommunens rehabiliteringsteam indstiller den 56-årige Susan Larsen til førtidspension. Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er sådan lidt med blandede følelser. Jeg har fået fred, og jeg er glad for, at der er kommet en afslutning på det hele, siger Susan Larsen.

Hun lider af kroniske smerter, der flytter sig rundt i hele kroppen samt eftervirkningerne af depressioner og tre blodpropper. Lægerne har sagt, at der ingen udsigt er til forbedringer.

Alligevel har hun fra 2015 til 2017 været igennem hele tre praktikforløb, der skulle afklare hendes arbejdsevne.

Susan Larsen ville ellers fra starten gerne have et fleksjob, men da det toårige ressourceforløb udløb i 2017, gik der et helt år, inden der blev fulgt op på hendes sag

Da et møde endelig blev sat i stand i sensommeren 2018, fik Susan Larsen tilkendt endnu et ressourceforløb.

En afgørelse som hun sammen med sin socialrådgiver Lene Nielsen klagede over.

Nu har hun fået medhold i klagen og er indstillet til førtidspension. Det glæder socialrådgiver Lene Nielsen.

- Susan Larsens sag er et eksempel på, hvordan en unødig langvarig sagsbehandling kan få folk helt ned under gulvbrædderne psykisk, siger Lene Nielsen.

Københavns Kommune har ikke mulighed for at kommentere på Susan Larsens sag, da de henviser til, at det er en personsag

Da Fagbladet 3F skrev om Susan Larsens sag i efteråret 2018, erkendte Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, at Københavns Kommune generelt har haft problemer med at skabe den fornødne fremdrift og afklaring i en række ressourceforløb.

via Listen To News