Fanger flygtede bevæbnet med smørekniv
Betjent er sluppet med lette knubs efter overfald i arresthus. Politiet leder fortsat efter to flygtede fanger

De to mænd, der tidligere tirsdag flygtede fra arresthuset i Kolding, truede og overmandede fængselsbetjenten med en smørekniv, de havde fået fat i inde i arresten. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Vagtchef Hans Hoffensetz kender ikke de konkrete procedurer i arresten, men forklarer, at det ikke umiddelbart er en umulig opgave at få fat i en smørekniv.

- De har jo adgang til et køkken og til at smøre sig en mad, siger han.

- Betjenten har fortalt, at han blev holdt fast og truet med kniven. Selvom det er en smørekniv, er det klart, at hvis den bliver presset hårdt nok mod halsen, så kan man sagtens bruge den som våben, siger Hans Hoffensetz.

Fængselsbetjenten er efterfølgende blevet behandlet på skadestuen for en hudafskrabning på halsen, ligesom han har fået en stor bule i baghovedet.

- Lige inden de flygter ud af et vindue, slår de ham ned bagfra. Vi ved ikke, hvad de har slået ham med, men slaget er så hårdt, at han synker sammen, forklarer vagtchefen.

- Han har det efter omstændighederne godt - fysisk i hvert fald. Han selvfølgelig rystet over situationen, for det er ret voldsomt på den måde at blive overmandet af to indsatte, tilføjer han.

De to mænd sad begge i fængslet på grund af narkotika. Den ene, en 48-årig englænder ved navn Robert Price, var i færd med at afsone en dom, mens den anden, 26-årige Jimmy Kristensen, var varetægtsfængslet for samme type kriminalitet.

Politiet har endnu ikke haft held til at spore de to mænd, men fortsætter med at patruljere området, ligesom landets grænser er underrettet. Politiet er desuden ved at efterlyse de to mænd internationalt.

- Vi har haft rigtig mange patruljevogne og en hundepatrulje ude at lede, vi har talt med taxaselskaber og andre, der kunne have oplysninger, men vi har ikke nogen idé om, hvor de er, siger Hans Hoffensetz.

- De har begge relationer til udlandet, så det kan ikke udelukkes, at de forsøger at komme ud af landet, tilføjer vagtchefen.

/ritzau/