Fange sparkede sig vej til friheden
En 31-årig fange er flygtet fra Vejle Arrest og er formentlig på vej til Odense. Han udnyttede et øjeblik alene til at bryde en dør op.

Læs også: Fange smurt ind i olie flygtet

Der var kun en dobbeltdør og en rødstensmur mellem ham og friheden.

Den 31-årige Frank Baugaard handlede hurtigt, da personalet i Vejle Arrest onsdag formiddag et øjeblik vendte ryggen til ham. Med et velrettet spark brød han værkstedets dobbeltdøre op og løb ud i gården. Han orienterede sig hurtigt og hoppede adræt over den to og en halv meter høje rødstensmur, der blokerede hans vej til friheden.

Herfra tog han flugten via Skolegade og forsvandt.

Ti minutter senere – klokken 10.15 – slog personalet i Vejle Arrest alarm.

»Du får mig ikke til at sige, at han er farlig. Men han har på den anden side vist, at han har det i sig, hvis han bliver presset,« siger vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen.

Frank Baugaard blev anholdt en aften i november 2005 og er sigtet for drabsforsøg med en brødkniv. Han har siddet i Vejle Arrest siden 27. november i år.

Men Frank Baugaard har ikke altid heddet Frank Baugaard. Da han tjekkede ind i Vejle Arrest hed han Frank Guzowicz.

»Han har formentlig skiftet navn, mens han har siddet i fængsel,« siger Lars Fredensborg, der er vagthavende ved Fyns Politi.

Han formoder, at Frank Baugaard vil søge tilbage mod Odense.

»Her har han sine venner og sit netværk,« siger Lars Fredensborg, der dog er rimelig fortrøstningsfuld med hensyn til at få fat på Nikolai Frank Baugaard.

»Før eller siden går de jo i garnet igen. Det er et spørgsmål om tid,« siger han.

Frank Baugaard er 186 centimeter høj, almindelig af bygning, har brune øjne og mørkt kort hår og et ar på højre kind. Ved flugten bar han en tynd blå trøje og sort vindjakke.

Oplysninger om den undvegne fange kan gives til Fyns Politi på telefon 6614 1448.