Falsk hotelejer hærger by: "Det er tragisk"
Siden dette billede blev taget i 2010 er der sket flere ændringer i "hotellets" udseende. Blandt andet er årstallet fjernet. Foto: Google Street View
Flere håndværkere har penge i klemme hos svenske kvinde, som tilsyneladende ikke har et hotel, men en tom bygning på Stevns.

Forventningsfulde turister og lokale håndværkere snydes af en svensktalende kvinde.

Kvinden har via websider som Booking.com og Akutbolig.dk lokket turister til landsbyen Højerup på Stevns under dække af, at have ledige værelser på "Hotel Klintely" eller "Dronningens Hotel".

Det skriver TV Øst.

Turisterne ankommer til et tomt "hotel" eller en svensk kvinde, som kan fortælle, at det ikke er muligt at opholde sig på adressen.

Det svenske ægtepar Bergström fortæller til TV Øst, at da de kom frem, var der intet hotel eller nogen i huset på adressen:

- Vi faldt i snak med tre mænd, som kunne fortælle, at vi ikke var de første turister, der var kommet hertil og blevet snydt, siger Lars Bergström til tv-stationen.

Ægteparret fik ophold hos Stevns Klint Bed & Breakfast og her fortæller ejeren Per Strøm, at flere er gået gået forgæves hos den falske hotelejer:

- Det er jo sin sag, hvis man netop er landet hernede i højsæsonen. For så har vi mange gæster, og så er det ikke altid, at vi kan hjælpe dem med et værelse, siger Per Strøm og tilføjer:

- Jeg synes, det er tragisk.

Håndværkere i klemme

Svindelnummeret er også gået ud over flere håndværkere, som bliver hyret til at istandsætte bygningen på Hærvejen 1.

Malermester Svend Poulsen fortæller til TV Øst, at hans firma nåede at arbejde på adressen i tre dage, før han stoppede arbejdet på grund af uoverensstemmelser.

- Vi har prøvet at ringe til hende nogle gange fra firmatelefonen. Så blev røret lagt på eller i hvert fald ikke taget. Hvis vi ringer fra andre telefoner, som hun ikke kender, så bliver den taget, men når vi fortæller, hvem vi er, så bliver der klasket på lige med det samme, siger Svend Poulsen til tv-stationen.

Svend Poulsen har således 15.000 kroner tilgode hos kvinden, og han fortæller, at han kender til andre, som har udført arbejde for kvinden, men som heller ikke har fået betaling for arbejdet.

Meldt til politiet

Den svenske kvinde er meldt til politiet. Her bekræfter kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard hos Midt- og Vestsjællands Politi anmeldelsen, men siger at der endnu ikke er taget stilling til om der er tale om et strafbart forhold eller for eksempel en civilretlig sag.