Falckredder blev hjerneskadet efter ulykke: Nu hædres han med medalje
Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen overrakte Malteserordenens fortjenstmedalje til den tidligere Falckredder Erik Schack. (Foto: Foto: Frederikshavns Kommune)
Erik Schack fik en blodprop i hjernen, da han forgæves forsøgte at redde to fiskeres liv ved en ulykke i 2014. Nu hædres han med en medalje.

Den tidligere Falckredder Erik Schack er blevet hædret for sin indsats ved en redningsaktion på Strandby Havn i Nordjylland.

Erik Schack, som selv blev hjerneskadet i forbindelse med redningsaktionen, har fået Malteserordenens fortjenstmedalje. Det skriver TV 2 Nord.

Ved aktionen på havnen i 2014 døde to fiskere i et lastrum fyldt med svovlbrinte fra rådnende skidtfisk. Erik Schack var en af de første på stedet i sin egenskab af Falck-redder. I forsøget på at redde de to fiskere indåndede han selv de giftige dampe. Kort efter fik han det dårligt og fik tre blodpropper i hjernen og en efterfølgende hjerneskade.

Siden ulykken har Erik Schack kæmpet for at få sin hjerneskade anerkendt som en arbejdsskade. Men ifølge Fagbladet 3F har både Arbejdsskadestyrelsen, Ankestyrelsen og byretten i Hjørring afvist at anerkende Falckredderens hjerneskade som en arbejdsskade.

Det var Per Østergaard fra Malteserordenen, der havde indstillet Erik Schack til Malteserordenens fortjenstmedalje. Den blev overrakt af Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen. Ifølge en pressemeddelelse fra Frederikshavn Kommune vidste Erik Schack ikke, at han skulle have medaljen. Han troede, at han skulle underskrive nogle papirer på jagtleje, men i stedet blev han overrasket med medaljen.

via Listen To News