FAKTA: Tre skyderier på tre dage

På tre dage har der været tre skudepisoder i Københavns-området. To mænd blev ramt, men er uden for livsfare.

Efter en stille periode uden skyderier, har der de seneste tre dage været tre skudepisoder i Københavns-området, som alle menes at være banderelateret.

* Torsdag 29. september bliver en 20-årig mand ved 23.40-tiden ramt af to skud i benet på Juni Allé i Mørkhøj. Han er uden for livsfare.

To mørke biler bliver set køre fra stedet. Ud på natten finder politiet en sort Audi med skudhuller efterladt på Stavnsbjerg Allé i Herlev. Senere på natten brændte en Audi A6 ved Hyrdevangen i Brønshøj. Politiet mener, at den også kan relateres til skudepisoden.

* Fredag 30. september bliver en civil patruljebil klokken 18.59 ramt af fem skud, da den kører efter en scooter i Mjølnerparken.

De to betjente i bilen blev ikke ramt. Det er endnu uvist, om gerningsmændene var klar over, at de var politifolk, eller om de troede sig forfulgt af medlemmer af en rivaliserende bande.

Et kvarter efter skyderiet anholdt politiet tre mænd på 18, 19 og 20 år på Strødamvej på Østerbro.

De er sigtet for drabsforsøg, men i en grundlovsforhør lørdag afviste dommeren af varetægtsfængsle dem. I stedet fik de deres anholdelse opretholdt i tre døgn.

* Søndag 1. oktober får politiet klokken 0.33 en anmeldelse om et skyderi i Hedeparken i Ballerup. En 22-årig mand bliver ramt i benet, da der bliver affyret flere skud mod hans bil. Også han er uden for livsfare.

Politiet kan ikke sige, om der forbindelse mellem dette skyderi og episoden i Mørkhøj torsdag aften.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.