FAKTA: Tidligere angreb i Tyskland
En potentielt knivangreb er søndag afværget i Berlin. Her er et overblik over de seneste angreb i Tyskland.

Tysk politi har søndag afværget et potentielt angreb i forbindelse med søndagens meget populære halvmaraton i Berlin.

Fire mænd er anholdt. Mindst en af dem skal have haft forbindelser til Anis Amri, som med en kapret lastbil i december 2016 angreb et julemarked i Berlin, hvor 12 personer blev dræbt.

Her er et overblik over nogle af de seneste angreb i Tyskland:

* 07. april 2018: To personer blev dræbt og omkring 20 såret, da en varevogn kørte ind i en folkemængde på et torv i den vesttyske by Münster.

Gerningsmanden, der var en 48-årig tysker, skød sig selv umiddelbart efter hændelsen. Manden var angiveligt psykisk syg.

* 28. juli 2017: En blev dræbt og seks såret, da en 26-årig palæstinenser angreb kunder i et supermarked i Hamburg. Den formodede gerningsmand bag angrebet var kendt af de tyske myndigheder som islamist.

* 13. juni 2017: En kvindelig betjent samt flere andre personer blev ramt af skud på en togstation i München. Gerningsmanden havde stjålet den kvindelige betjents skydevåben. Ifølge politiet var der hverken religiøse eller ideologiske årsager til skyderiet.

* 19. december 2016: 12 personer omkom og 48 blev såret, da tuneseren Anis Amri kørte en kapret lastbil gennem et julemarked i det centrale Berlin. Blandt de døde er lastbilens chauffør, som blev skudt på lastbilens passagersæde.

Amri flygtede og blev efterfølgende skudt af italiensk politi ved en togstation i Milano.

* 24. juli 2016: Syrisk selvmordsbomber sprænger en bombe på musikfestival i Ansbach. 15 personer bliver såret. Gerningsmanden har svoret troskab til Islamisk Stat.

* 22. juli 2016: Ni personer blev dræbt og 16 personer såret i München, da en 18-årig gerningsmand åbnede ild mod tilfældige mennesker nær et indkøbscenter. Gerningsmand begik efterfølgende selvmord. Motivet kendes ikke.

* 18. juli 2016: En teenager, der menes at være en 17-årig asylansøger fra Afghanistan, angreb og sårede fem personer på et tog i Bayern. Det formodes, at gerningsmanden er inspireret af Islamisk Stat.

* 10. maj 2016: En knivbevæbnet 27-årig mand angreb flere personer på togstationen i Grafing i nærheden af München. Fire personer blev alvorligt såret. En af dem dødeligt. Gerningsmanden var psykisk syg.

Kilder: CNN, Frankfurter Allgemeine Zeitung, AFP.

/ritzau/