FAKTA: Ti projekter skal vise vejen for kystturismen
Ti udvalgte turismeprojekter fik i 2015 grønt lys til at bygge tæt på havet og dermed løfte dansk kystturisme.

Den daværende Venstreregering udpegede i 2015 ti projekter ved de danske kyster, der fik dispensation for de skrappe byggerestriktioner i kystområderne:

* Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune: 500 feriehuse, Nordeuropas største badeland, fællesfaciliteter og wellness-faciliteter.

* Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune: To hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter og stisystemer.

* Aquapark Møn i Vordingborg Kommune: Et ferie- og oplevelsescenter samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder på den gamle sukkerfabrik.

* Safari Lodge Knuthenborg i Lolland Kommune: 200 tematiserede overnatningsenheder og dertil hørende konference- og spisefaciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark.

* Besøgscenter ved Stevns Klint i Stevns Kommune: Besøgscenter om Stevns Klint, der er udpeget som Unesco Verdensarv. Desuden naturlegeplads, stier og nye trapper.

* Blåvand Strandpark i Varde Kommune: Wellness-faciliteter, 50 luksusferielejligheder og restaurant samt en naturpromenade mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand.

* Løkken Klithotel i Hjørring Kommune: Nedslidt hotel erstattes af et nyt med 34 værelser. Derudover konferencefaciliteter, restaurant og udsigtsplatform i klitterne.

* Øhavscenter Christiansminde i Svendborg Kommune: Hotelværelser bygget ind i terrænet, cykelsti og promenade.

* New Nordic Coast i Gribskov Kommune: Nyt strandhotel, strandmole med havbad.

* Strandliv Fjellerup i Norddjurs Kommune: Byggeri med fokus på leg, læring og sport langs Fjellerup Strands 2,5 kilometer kyststrækning.

Venstre ønskede yderligere 15 forsøgsprojekter i form af hotelbyggerier og forlystelsesparker. Men det blev udskudt efter blandt andet pres fra Socialdemokratiet.

Kilder: Erhvervs- og Vækstministeriet

/ritzau/