FAKTA: Ti byggerier ved kysten skal tiltrække turister

Eksperter sår tvivl om, hvorvidt der vil komme så mange turister til de nye projekter, som kommunerne håber.
Det var nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som præsenterede de ti projekter i efteråret.
Det var nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som præsenterede de ti projekter i efteråret. Foto: Ida Munch/Polfoto/Polfoto

1,7 millioner ekstra overnattende gæster hvert år. Så mange turister forventer kommunerne at kunne tiltrække med de ti nye kystnære projekter.

Men kommunerne har ikke kunnet tage højde for i deres beregninger, hvor mange turister de øvrige projekter vil tiltrække, og eksperter frygter, at der vil stå halvtomme badelande ved kysterne.

Her kan du se de ti projekter.

* Søndervig Feriepark i Ringkøbing-Skjern Kommune: 500 feriehuse, Nordeuropas største badeland, fællesfaciliteter og wellness-faciliteter.

* Aquapark Møn i Vordingborg Kommune: Et ferie- og oplevelsescenter samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder på den gamle sukkerfabrik.

* Nordals Ferieresort i Sønderborg Kommune: To hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter og stisystemer.

* Safari Lodge Knuthenborg i Lolland Kommune: 200 tematiserede overnatningsenheder og dertil hørende konference- og spisefaciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark.

* Besøgscenter ved Stevns Klint i Stevns Kommune: Besøgscenter om Stevns Klint, der er udpeget som Unesco Verdensarv. Desuden naturlegeplads, stier og nye trapper.

* Blåvand Strandpark i Varde Kommune: Wellness-faciliteter, 50 luksusferielejligheder og restaurant samt en naturpromenade mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand.

* Løkken Klithotel i Hjørring Kommune: Nedslidt hotel erstattes af et nyt med 34 værelser. Derudover konferencefaciliteter, restaurant og udsigtsplatform i klitterne.

* Øhavscenter Christiansminde i Svendborg Kommune: Hotelværelser bygget ind i terrænet, cykelsti og promenade.

* New Nordic Coast i Gribskov Kommune: Nyt strandhotel, strandmole med havbad.

* Strandliv Fjellerup i Norddjurs Kommune: Byggeri med fokus på leg, læring og sport langs Fjellerup Strands 2,5 kilometer kyststrækning.

* Ud over de ti, der er kommet med i forsøgsordningen, vil to projekter kunne gennemføres inden for de gældende regler i Planloven og Naturbeskyttelsesloven.

Det drejer sig om Marielyst Pier i Guldborgsund Kommune og to kyststier i Odsherred Kommune.

Kilder: Erhvervs- og Vækstministeriet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.