FAKTA: Se den omstridte borgmesteraftale fra Slagelse
Villum Christensen satser på at blive borgmester om to år. Derfor dropper han at genopstille til Folketinget.

Liberal Alliances Villum Christensen oplyser tirsdag eftermiddag, at han ikke genopstiller til næste Folketingsvalg, der senest skal afholdes i juni 2019.

I stedet vil han bruge krudtet på at forberede sig til en mulig borgmesterpost i Slagelse.

Efter kommunalvalget i november blev aftalen nemlig, at Villum Christensen skulle afløse socialdemokraten John Dyrby Paulsen som borgmester efter de første to år, hvis Villum Christensen ønskede det.

Bliv her klogere på borgmesteraftalen:

* Parterne blev enige om, at de ved byrådets konstituerende møde 1. december 2017 ville pege på John Dyrby Paulsen som borgmester. Hermed er der 16 mandater bag valget af ny borgmester, og der blev således ingen lodtrækning om borgmesterposten, som det ellers så ud til på et tidspunkt.

* Parterne blev enige om og fandt det helt afgørende, at der fortsat bør arbejdes videre med et bredt samarbejde i henhold til det arbejdspapir, alle partier har været med til at udarbejde.

* Det er mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance aftalt, at der efter to år, det vil sige per 1. januar 2020, er mulighed for - hvis ønsket af Liberal Alliance - et skifte mellem John Dyrby Paulsen (A) og Villum Christensen (I) for så vidt angår poster i Slagelse Byråd.

Kilde: TV Øst.

/ritzau/