FAKTA: Sådan tackler Facebook opslag om vold og sex
Nye lækkede manualer afslører Facebooks retningslinjer. Foto: Loic Venance/AFP
På Facebook må man gerne livestreame, at man gør skade på sig selv. Men ikke skrive, at man vil skyde Trump.

Lækkede interne manualer fra Facebook viser, hvordan det sociale medie modererer opslag og kommentarer om eksempelvis vold, sex og terrorisme.

Se eksempler på nogle af retningslinjerne her:

* Kommentarer om at skyde den amerikanske præsident Donald Trump vil blive slettet, da han er i en beskyttet kategori.

* Videoer af voldelige dødsfald vil blive markeret med en advarsel, men vil ikke altid blive slettet af hensyn til at skabe opmærksomhed på problemer som eksempelvis psykisk sygdom.

* Man må gerne livestreame, at man gør skade på sig selv. Det skyldes, at Facebook ikke vil censurere eller straffe udsatte personer.

* Al håndlavet kunst, der viser nøgenhed og seksuel aktivitet er okay. Men digital kunst, der viser seksuel aktivitet, er ikke.

* Kommentarer om at "slå en person med rødt hår" eller "tæve tykke børn" må gerne være på Facebook.

* Alle der har mere en 100.000 følgere på et socialt medie betragtes som en offentlig person, og det forhindrer dem i den fulde beskyttelse, som private personer har.

* Generelt må billeder af dyremishandling godt blive vist på Facebook, men nogle ekstreme billeder skal markeres med en advarsel. Tilladelsen skyldes, at man skal kunne skabe opmærksomhed omkring dyremishandling.

* Videoer af aborter er tilladt så længe, de ikke indeholder nøgenhed.

* Nogle billeder af ikke-seksuelle fysiske overgreb på børn og mobning af børn behøver ikke at blive slettet. Det er dog medmindre, at der er et sadistisk element, eller at det hyldes.

Kilder: The Guardian

/ritzau/