FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus
Sejleren Anne-Marie Rindom sikrede sig tirsdag bronze ved OL i Rio i Laser Radial-klassen.
Anne-Marie Rindom sejlede sig til OL-bronze i Laser Radial.
Anne-Marie Rindom sejlede sig til OL-bronze i Laser Radial. Foto: Brian Lindberg Jensen/Polfoto

Danmark hentede tirsdag den niende og tiende medalje ved OL i Rio.

Badmintonspillerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spillede sig i finalen i damedouble. Om det ender med guld eller sølv afgøres i torsdagens finale.

Til gengæld sejlede Anne-Marie Rindom en bronze hjem i Laser Radial-klassen.

Her er et overblik over, hvordan ni af de ti danske medaljer ved legene i Rio fordeler sig:

* Guld

- Pernille Blume, svømning, 50 meter fri.

For første gang siden 1948 har Danmark fået en olympisk mester i svømning. Den 22-årige Pernille Blume vandt ganske sensationelt svømningens racerdistance, da hun slog håndfladen i bassinkanten i tiden 24,07 sekunder - dansk rekord. Hun var også hurtigst af alle i både indledende heat og i semifinalerne.

* Sølv

- Mark O. Madsen, græsk-romersk brydning, 75 kiloklassen

Efter fem VM-medaljer i karrieren lykkedes det søndag for den 31-årige bryder at kæmpe sig frem til OL-finalen. Her var den regerende olympiske mester, Roman Vlasov fra Rusland, dog for stærk.

- Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen, roning, letvægtsfirer.

Guldfireren tog bronze ved OL i London, og i Rio kæmpede den danske båd hårdt mod den schweiziske båd. Schweizerne endte dog foran Danmark, mens Frankrig fik bronze. Dermed har båden vundet medaljer ved samtlige OL siden Atlanta i 1996. Det er i alt blevet til tre guldmedaljer, en sølvmedalje og to bronzemedaljer.

- Jakob Fuglsang, cykling, linjeløb.

Fuglsang kørte et flot løb på den kuperede og hårde rute, og til sidst spurtede han om guldet. Men han måtte se sig slået af belgieren Greg Van Avermaet.

* Bronze

- Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen, roning, toer uden styrmand.

Den danske duo sad med i front hele vejen, og det lignede et godt stykke tid sølv. Både efter 1000 meter og 1500 lå duoen nummer to, men på de sidste 500 meter blev de overhalet af New Zealand, som vandt sølv. Storbritannien vandt guld.

- Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen og Casper Folsach, banecykling, 4000 meter holdforfølgelse.

De fire danskere havde blot halvanden time forinden snævert tabt kampen om at komme i finalen til Australien, men rejste sig på imponerende vis med at slå New Zealand i bronzekampen. Rasmus Quaade var en del af baneholdet mod Australien.

- Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume, svømning, 4 x 100 meter medley-holdkap.

Pernille Blume havde kort forinden vundet guld på 50 meter fri, men hun havde kræfter til at afslutte sine holdkammeraters forarbejde på flotteste vis. Danskerne var én sølle hundrededel af et sekund efter Australien, som tog sig af OL-sølvet efter de suveræne vindere fra USA.

- Lasse Norman Hansen, cykling, omnium.

Den 24-årige cykelrytter mødte frem i Rio som regerende OL-guldvinder i omnium, men det lykkedes ham ikke at forsvare titlen.

Lasse Norman Hansen fik dog sin anden bronzemedalje med hjem fra Rio, da han sluttede som nummer tre efter Elia Viviani og Mark Cavendish.

- Anne-Marie Rindom, sejlsport, Laser Radial

Inden den afgørende sejlads lå danskeren nummer to og kæmpede med om guldet. En ottendeplads i sejladsen betød, at det endte med bronze.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.