FAKTA: Sådan har Rusland svaret igen på udvisninger
Rusland har indtil videre levet op til løftet om at gengælde udviste diplomater én til én.

Rusland fortsætter lørdag med at udvise diplomater fra de lande, der selv har udvist russiske diplomater i forbindelse med giftangrebet på eksspionen Sergej Skripal.

Efter tidligere at have udvist 23 britiske diplomater og torsdag at have givet 60 amerikanske diplomater besked om, at de ikke længere må opholde sig i Rusland, meddelte russerne lørdag, at briterne skal reducere antallet af diplomater i Rusland yderligere med "mere end 50".

Her er et foreløbigt overblik over udvisningerne. I parentes antallet af russiske diplomater, som det pågældende land selv har udvist.

Storbritannien: Minimum 73 diplomater. Russerne udviste tidligere på måneden 23 britiske diplomater, men meddelte altså lørdag, at "mere end 50" yderligere britiske diplomater skal forlade landet (23).

USA: 60 diplomater + lukning af konsulat i St. Petersborg (60 + lukning af konsulat i Seattle).

Ukraine: 13 (13).

Frankrig 4 (4).

Canada: 4 (4).

Polen: 4 (4).

Tyskland: 4 (4).

Litauen: 3 (3).

Tjekkiet 3 (3).

Danmark: 2 (2).

Holland: 2 (2).

Italien: 2 (2).

Spanien: 2 (2).

Estland: 1 (1).

Finland: 1 (1).

Irland 1 (1).

Kroatien: 1 (1).

Letland: 1 (1).

Norge: 1 (1).

Rumænien: 1 (1).

Sverige: 1 (1).

Rusland har selv meldt ud, at man foreløbig ikke vil udvise diplomater fra Belgien (1), Ungarn (1), Georgien (1) og Montenegro (1).

Derudover er det endnu uvist, hvilke sanktioner følgende lande er blevet pålagt i forbindelse med, at de fredag har været til møde i det russiske udenrigsministerium: Moldova (3), Albanien (2), Makedonien (2).

Kilder: Reuters, RTL, Udenrigsministeriet.

/ritzau/