FAKTA: Sådan har Rusland svaret igen på udvisninger

Rusland har indtil videre levet op til løftet om at gengælde udviste diplomater én til én.
En kvinde bærer en flyttekasse ind i en bil uden for det amerikanske konsulat i Sankt Petersborg. En lang række diplomater har fredag fået besked på at forlade Rusland.
En kvinde bærer en flyttekasse ind i en bil uden for det amerikanske konsulat i Sankt Petersborg. En lang række diplomater har fredag fået besked på at forlade Rusland. Foto: Olga Maltseva/AFP

Rusland fortsatte fredag med at udvise diplomater fra de lande, der selv har udvist russiske diplomater i forbindelse med giftangrebet på eksspionen Sergej Skripal.

Efter tidligere at have udvist 23 britiske diplomater og torsdag at have givet 60 amerikanske diplomater besked om, at de ikke længere må opholde sig i Rusland, er der fredag udvist diplomater fra en lang række andre lande.

Her er et foreløbigt overblik over udvisningerne. I parentes antallet af russiske diplomater, som det pågældende land selv har udvist.

USA: 60 diplomater + lukning af konsulat i St. Petersborg (60 + lukning af konsulat i Seattle).

Storbritannien: 23 diplomater. Derudover har briterne fredag fået besked på at nedbringe antallet af ansatte på ambassaden i Moskva, så det svarer til antallet af russiske diplomater i London (23).

Ukraine: 13 (13).

Frankrig 4 (4).

Canada: 4 (4).

Polen: 4 (4).

Tyskland: 4 (4).

Litauen: 3 (3).

Tjekkiet 3 (3).

Danmark: 2 (2).

Holland: 2 (2).

Italien: 2 (2).

Spanien: 2 (2).

Estland: 1 (1).

Finland: 1 (1).

Irland 1 (1).

Kroatien: 1 (1).

Letland: 1 (1).

Norge: 1 (1).

Rumænien: 1 (1).

Sverige: 1 (1).

Rusland har selv meldt ud, at man foreløbig ikke vil udvise diplomater fra Belgien (1), Ungarn (1), Georgien (1) og Montenegro (1).

Derudover er det endnu uvist, hvilke sanktioner følgende lande er blevet pålagt i forbindelse med, at de fredag har været til møde i det russiske udenrigsministerium: Moldova (3), Albanien (2), Makedonien (2).

Kilder: Reuters, RTL, Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.