Danish Crown skal fra uge 35 forsyne discountkæden med svinekød fra svin, der aldrig har set skyggen af antibiotika.
Her kan du læse om konceptet, der hedder OUA - Opdrættet Uden Antiobiotika.
*Danish Crown etablerede på forsøgsbasis den første produktion af antibiotikafrie svin på Bornholm i 2015.
*Siden er produktionen øget, og der er nu 40 leverandører landet over.
*Hver uge slagtes 6000 antibiotikafrie svin hos Danish Crown. Til sammenligning slagtes der 3000 økologiske svin på koncernens slagterier.
*I den økologiske produktion er antibiotika ikke bandlyst, men det er langt lavere end i konventionelle produktion.
*Landmænd, der opdrætter svin efter OUA-konceptet, skal fortsat bruge antibiotika, hvis et dyr bliver sygt.
*I så fald vil det enkelte dyr bare ikke blive solgt som værende antibiotikafrit.
*I princippet skal alt dansk svinekød være frit for antibiotika, når forbrugerne spiser det.
*Det hænger sammen med, at svin, der behandles med antibiotika under opvæksten, først må slagtes, når antibiotikarester er ude af kroppen.
*Det særlige ved OUA-konceptet er, at der ikke bruges antibiotika under opvæksten.
*Produktionen bliver derved lidt dyrere, blandt andet fordi der bruges andet foder.
*Til gengæld er afregningen for kødet også cirka ti procent højere hos Danish Crown.
Kilde: Danish Crown.
/ritzau/