Det skal være lettere for private at sælge overskudsmad, lyder det fra fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).
Det skal medvirke til at mindske madspildet.
Læs om reglerne her:
* Hidtil har private haft mulighed for at sælge fødevarer op til cirka ti gange om året uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen.
* De nye regler betyder, at private kan sælge cirka fire-fem måltider om ugen, uden at man skal være registreret som fødevarevirksomhed.
* Der stilles således ikke krav til indretning og drift af køkkenet hos private, der sælger mad under den nye bagatelgrænse.
* Den enkelte madsælger er dog altid ansvarlig for den mad, man sælger.
* Maden må således ikke gøre køberne syge ved for eksempel at indeholde skadelige stoffer, sygdomsfremkaldende bakterier, virus eller parasitter.
Kilder: Miljø- og Fødevareministeriet, Fødevarestyrelsen.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.