FAKTA: Regnskabet blandt treerne ved EM
Slovakiet og Nordirland er allerede videre som treere, mens Tyrkiet og Albanien må vente i spænding onsdag.
Slovakiet - her mod England - er allerede videre ved EM i kraft af sin tredjeplads.
Slovakiet - her mod England - er allerede videre ved EM i kraft af sin tredjeplads. Foto: Michael Sohn/AP

De bedste treere fra de seks EM-grupper avancerer til ottendedelsfinalerne. Her er en oversigt inden afslutningen på de to sidste grupper onsdag.

* Slovakiet sluttede som nummer tre i gruppe B og er i kraft af sine fire point den foreløbigt bedste treer og derfor videre.

* Nordirland blev nummer tre i gruppe C med tre point og er videre, fordi holdet har bedre målscore end Tyrkiet og Albanien, der i andre grupper er blevet nummer tre med tre point.

* Tyrkiet sluttede som nummer tre med tre point og en målforskel på minus to. Det samme har Albanien, men tyrkerne holder sig foran, fordi de har scoret et mål mere end Albanien.

Tyrkerne går videre, hvis de kan holde treeren fra enten gruppe E eller F bag sig.

* Albanien blev nummer tre med tre point og en målforskel på minus to, men er svagere end Tyrkiet, der er i samme situation, men har scoret et mål mere. Albanien skal derfor holde treeren fra både gruppe E og F bag sig for at avancere.

* Gruppe E. Belgien, Sverige og Irland er alle i spil til tredjepladsen. Treeren i gruppe E vil med sikkerhed avancere med tre point, hvis det pågældende hold har en målforskel, der er bedre end minus to.

* Gruppe F. Ungarn, Island, Portugal og Østrig er alle i spil til tredjepladsen. Treeren i gruppe F vil med sikkerhed avancere med tre point, hvis det pågældende hold har en målforskel, der er bedre end minus to.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.