FAKTA: Kabelproducent med 127 år på bagen

NKT, der blandt andet producerer højspændingskabler, har tirsdag leveret regnskab for 2017.
NKT har i 2017 fraspaltet Nilfisk, der producerer rengøringsmaskiner. Her ses bestyrelsesformand for NKT Jens Due Olsen.
NKT har i 2017 fraspaltet Nilfisk, der producerer rengøringsmaskiner. Her ses bestyrelsesformand for NKT Jens Due Olsen. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Selskabet NKT har tirsdag præsenteret sit årsregnskab for 2017. Året bød på en omsætning på 1,1 milliarder euro, svarende til 8,2 milliarder kroner.

På bundlinjen havde det danske selskab i 2017 et tab på 1,2 millioner euro, svarende til 8,9 millioner kroner.

Her kan du læse om selskabet, der blev etableret i det 19. århundrede:

* NKT A/S er et holdingselskab, der er til stede i 18 lande, og som beskæftiger cirka 3400 mennesker på globalt plan.

* Selskabet består af kabelforretningen NKT, der producerer store kabler til blandt andet højspænding, og den mindre division NKT Photonics, som fremstiller laser- og fiberteknologi.

* Selskabet blev grundlagt i 1891 under navnet Nordisk Elektrisk Ledningstråd og Kabelfabrik. I 1989 skiftede det navn til Nordiske Kabel og Traadfabriker (NKT) og blev listet på den københavnske fondsbørs.

* Siden har selskabet flere gange foretaget opkøb af andre selskaber - heriblandt den svenske kabelproducent ABB HV Cables i 2017.

* Tidligere var rengøringsmaskineproducenten Nilfisk også en del af selskabet. Det blev dog fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober 2017.

Kilde: NKT.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.