FAKTA: Jakob Scharfs sikkerhedsfirma
Sammen med en partner satser tidligere PET-chef Jakob Scharf på en karriere i det private erhvervsliv.

PET's tidligere chef Jakob Scharf er sammen med en samarbejdspartner startet for sig selv i den private sikkerhedsbranche. Scharf har fået orlov uden løn fra sin stilling som kommitteret i Rigspolitiet frem til januar 2016.

* Jakob Scharf har stiftet iværksætterholdingselskabet Certa JS Holding IVS, hvor han er administrerende direktør.

* Hans samarbejdspartner, Jakob Dreyer, har stiftet et tilsvarende selskab, Certa JD Holding IVS, hvor han er administrerende direktør.

* De to holdingselskaber har stiftet aktieselskabet Certa Intelligence and Security. Her er Jakob Dreyer administrerende direktør og næstformand for bestyrelsen. Jacob Scharf er formand for bestyrelsen, der er på tre mand.

* Det tredje bestyrelsesmedlem er Jakob Skafte-Pedersen, der er advokat og partner i advokatfirmaet Plesner, der har bistået med stiftelsen af aktieselskabet.

* Jakob Skafte-Pedersen oplyser til Ritzau, at han kun er midlertidigt bestyrelsesmedlem. Forretningsmodellen er ved at blive bygget op, og siden vælges en langsigtet operativ bestyrelse.

* De tre selskaber har alle adresse på Baldersbuen i Hedehusene.

* Ifølge stifternes oplysninger til CVR-registret skal selskabet "yde rådgivning og anden bistand inden for sikkerhed, compliance og risiko management samt at drive virksomhed, der efter bestyrelsens skøn er beslægtet hermed".

Kilde: CVR-registret og Justitsministeriet

/ritzau/