FAKTA: Hvad er Bocuse d'Or?

Kokken Paul Bocuse har lagt navn til konkurrencen Bocuse d'Or, der også kendes som det uofficielle kokke-VM.
Det danske hold har haft massiv opbakning ved de netop overståede europamesterskaber i Torino.
Det danske hold har haft massiv opbakning ved de netop overståede europamesterskaber i Torino. Foto: Marco Bertorello/AFP

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen skal igen deltage ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or, når det til januar afholdes i den franske by Lyon.

Det står klart, efter at danskeren sammen med assistent Christian Wellendorf tirsdag fik bronze ved Bocuse d'Or Europe - det uofficielle europamesterskab for kokke.

Danskerens billet til konkurrencen er sikret, da de ti bedste ved europamesterskaberne går videre til hovedkonkurrencen.

Her er et overblik over konkurrencen og dens historie:

* Den franske mesterkok Paul Bocuse har lagt navn til Bocuse d'Or.

* Bocuse d'Or blev første gang afviklet i 1983.

* Konkurrencen holdes hvert andet år i Lyon i Frankrig. Her dyster 24 lande, der blandt andet har kvalificeret sig via den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d'Or Europe.

* Deltagerne skal fremvise to serveringer for dommerne. Hvert deltagerland stiller med en dommer. I år skulle kokkene lave en veganerret og en kødret.

* I 2011 vandt Rasmus Kofoed, som er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium, Bocuse d'Or. Han er den eneste danske vinder.

* I 2012 vandt den danske kok Jeppe Foldager bronze ved Bocuse d'Or Europe. Året efter vandt han sølv ved mesterskaberne i Frankrig.

* Årets danske deltager er Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel. Han var også Danmarks deltager ved sidste konkurrence. Dengang blev han nummer to ved det europæiske mesterskab, mens det blev til en sjetteplads ved hovedkonkurrencen.

* VM afvikles næste år fra 28. til 30. januar.

Kilder: bocusedor.dk og bocusedor-europe.com

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.