FAKTA: Hvad betyder en høj cybertrussel mod Danmark?

Center for Cybersikkerhed vurderer, at der er en konkret trussel mod danske virksomheder og myndigheder.
En ny rapport fastslår, at danske virksomheder og myndigheder er i "meget høj" fare for at blive angrebet af cyberspionage og cyberkriminalitet.
En ny rapport fastslår, at danske virksomheder og myndigheder er i "meget høj" fare for at blive angrebet af cyberspionage og cyberkriminalitet. Foto: /free

En ny rapport fastslår, at danske virksomheder og myndigheder er i "meget høj" fare for at blive angrebet af cyberspionage og cyberkriminalitet.

Det betyder konkret, at danske virksomheder og myndigheder kan blive afluret forskningsideer, nyt design og betydelige data af eksempelvis fremmede stater.

Læs her, hvad Center for Cybersikkerheds trusselsvurderinger betyder:

* Lav: Der er en potentiel trussel. Der er en begrænset kapacitet og/eller hensigt. Angreb/skadevoldende aktivitet er ikke sandsynlig.

* Middel: Der er en generel trussel. Der er kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning. Angreb/skadevoldende aktivitet er sandsynlig.

* Høj: Der er en erkendt trussel. Der er kapacitet, hensigt og planlægning. Angreb/skadevoldende aktivitet er sandsynlig.

* Meget høj: Der er en specifik trussel. Der er kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse. Angreb/skadevoldende aktivitet er meget sandsynligt.

Kilder: Center for Cybersikkerhed.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.