FAKTA: Her er skattesagens centrale spørgsmål
Skattekommissionen har fået to centrale spørgsmål, den skal finde svaret på. Se dem her.

Skattekommissionen skal undersøge påstået magtmisbrug og læk af oplysninger i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

* Kommissionen skal ifølge justitsministerens oplæg undersøge to særlige forhold:

1) For det første skal den undersøge, om Venstre-ministre, deres spindoktorer eller embedsmænd har forsøgt at påvirke behandlingen og afgørelsen af skattesagen med henblik på at skade Helle Thorning-Schmidt og hendes muligheder for at blive statsminister.

Her skal kommissionen særligt se på møder og udveksling af notater og mails mellem Skatteministeriet og Skat København i periode fra juni 2010, hvor spørgsmålet om Stephen Kinnocks skattepligt blev rejst i medier og frem til afgørelsen af skattesagen i september 2010.

I den periode var Venstres Troels Lund Poulsen skatteminister.

2) For det andet skal kommissionen afklare, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag til B.T. og forsøgt at videregive dem til Ekstra Bladet.

Politiet har hidtil undersøgt denne del af sagen, men stiller sin efterforskning i bero, mens kommissionen arbejder. Det skyldes blandt andet, at Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og en journalist på avisen kun ønsker at vidne for kommissionen.

* Kommissionen har fået to år til sit arbejde, men den kan bede om yderligere tid, hvis den ikke kan nå at blive færdig til tiden.

* Kommissionen får frie hænder til at indkalde vidner og udvælge de papirer, som kommissionen ønsker inddraget i undersøgelsen.

/ritzau/