FAKTA: Flere uden for arbejdsmarkedet er frivillige

Mens andelen af frivillige blandt folk uden for arbejdsmarkedet stiger, falder den for øvrige frivillige.
Andelen af folk på kontanthjælp og førtidspension, der arbejder frivilligt, er steget fra 26 til 30 procent fra 2012 til 2017. I samme periode er andelen af frivillige i øvrigt faldet. Arkivfoto.
Andelen af folk på kontanthjælp og førtidspension, der arbejder frivilligt, er steget fra 26 til 30 procent fra 2012 til 2017. I samme periode er andelen af frivillige i øvrigt faldet. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

De seneste fem år er andelen af frivillige steget blandt folk uden for arbejdsmarkedet. I samme periode er den frivillige andel faldet i den øvrige befolkning.

Det viser en undersøgelse, som Børne- og Socialministeriet har fået foretaget:

* Andelen af folk på kontanthjælp og førtidspension, der arbejder frivilligt, er steget fra 26 til 30 procent fra 2012 til 2017.

* I den øvrige befolkning er tallet faldet fra 47 til 42 procent i samme periode.

* Set under ét er 41 procent af befolkningen frivilligt engageret i år. I 2012 var det 43 procent.

* De tre mest dominerende områder for frivillige indsatser er det sociale område, idrætsområdet og området for bolig og lokalsamfund.

* 25 procent af personer uden for arbejdsmarkedet er frivilligt engageret i det sociale område. Blandt de mennesker, der er på arbejdsmarkedet, er tallet 13 procent.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

* På idrætsområdet er der 23 procent af personer uden job, som er frivillige og 38 procent blandt øvrige. På området for bolig og lokalsamfund er 14 procent uden for arbejdsfællesskabet frivillige og 16 procent blandt øvrige.

* 64 procent af de frivillige uden for arbejdsmarkedet er kvinder. Til sammenligning er 51 procent af de øvrige frivillige kvinder.

* Gennemsnitsalderen for frivillige uden for arbejdsmarkedet er 49 år, mens den er 43 år for øvrige frivillige.

* Undersøgelsen omfatter 16-85-årige. Frivilligt engagement omfatter ulønnet arbejde, der er frivilligt, udføres i organisatorisk sammenhæng og er til gavn for andre end en selv og den nærmeste familie.

Kilde: Børne- og Socialministeriet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.