FAKTA: Filmen som hackere advarer biografer mod at vise
Hackere har angrebet Sony og truet med angreb på biografer, der viser komedien "The Interview".

Den omstridte film "The Interview" ser på trods af trusler alligevel ud til at få premiere i USA 25. december. Her kan du læse om filmen og det hidtidige forløb i sagen.

* Den satiriske actionkomedie handler om en talkshowvært og hans producer, der sensationelt får et interview med Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Herefter rekrutterer CIA de to til at dræbe den kontroversielle leder.

* 24. november bliver Sony Pictures Entertainment, der står bag filmen, udsat for et cyberangreb af en gruppe, der kalder sig Guardians of Peace.

* 16. december advarer hackergruppen biografgængere i otte kryptiske beskeder om, at den vil angribe de biografer, hvor filmen vil få premiere. En af beskederne lyder "Husk 11. september."

* Efterfølgende stopper filmens hovedrolleindehavere James Franco og Seth Rogen med at lave PR for filmen, og tv-reklamer for filmen bliver droppet.

* En række biografer dropper planer om at vise filmen, og 17. december meddeler Sony, at man aflyser verdenspremieren i New York og udskyder filmens distribution.

* 19. december slår det amerikanske forbundspoliti fast, at man nu har tilstrækkelig information til at konkludere, at den nordkoreanske regering står bag cyberangrebet mod Sony Pictures Entertainment.

* 23. december siger flere amerikanske biografer, at filmen alligevel vil få premiere 25. december. Sony Pictures Entertainment bekræfter kort tid efter, at filmen får premiere i et begrænset antal biografer.

Kilder: IMDb.com, New York Times, Variety, TT

/ritzau/
via Listen To News