FAKTA: Det Jødiske Samfund i Danmark
Det var en ung jødisk mand, der natten til søndag blev dræbt ved synagogen i Krystalgade i København.
I alt blev tre personer ramt af skud ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København natten til søndag. En ung jødisk mand blev dræbt. Arkivfoto.
I alt blev tre personer ramt af skud ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København natten til søndag. En ung jødisk mand blev dræbt. Arkivfoto. Foto: TORBEN STROYER/POLFOTO

En ung jødisk mand blev natten til søndag dræbt af skud ved synagogen i Krystalgade i København, oplyser formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, til TV2 News.

Her følger et overblik over de jødiske menigheder:

* Der bor omkring 8000 jøder i Danmark.

* Det Jødiske Samfund i Danmark er den største af de tre anerkendte jødiske menigheder herhjemme med omkring 2400 medlemmer.

* Den første jødiske menighed herhjemme blev grundlagt i 1684, men jøderne blev først sidestillet med øvrige danskere i 1814.

* Der findes to synagoger i København, den største ligger i Krystalgade i Indre By, og den anden ligger i Ole Suhrs Gade ved Sortedams Sø og henvender sig mest til de ortodokse jøder.

* Langt de fleste jøder i Danmark bor i København, men der findes også grupper af jøder i Aarhus og Odense.

* Der findes både jødiske børneinstitutioner, en jødisk skole og et jødisk plejehjem.

* 22. juli 1985 eksploderede to bomber i København, den ene ved synagogen i Krystalgade, hvor ruderne blev blæst ud, og flere kom lettere til skade. Fire palæstinensere blev i 1990 dømt for bomberne ved retten i Stockholm.

Kilde: Ritzau m.fl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.