Beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet viser, at den danske befolkning samlet kan vinde op mod 7000 sunde leveår årligt, hvis alle voksne spiser den anbefalede mængde fisk og samtidig skærer ned på kødet.
LÆS mere om undersøgelsen her:
* Forskere på DTU Fødevareinstituttet har udregnet de samlede helbredseffekter ved at erstatte rødt og forarbejdet kød med fisk.
* Befolkningen kan som helhed vinde op mod 7000 sunde leveår årligt, hvis alle voksne spiser 350 gram fisk om ugen og samtidig spiser mindre kød.
* Mest sunde er fede fisk som sild og makrel eller en blanding af fede og magre fisk som rødspætte og sej.
Det viser studiet også:
* Andelen af voksne med D-vitaminmangel kan nedsættes markant, hvis de udskifter det røde og forarbejdede kød med en blanding af fede og magre fisk.
* Andelen af voksne med jernmangel vil ikke stige på trods af det lavere kødindtag.
Kilde: DTU Fødevareinstituttet
/ritzau/