FAKTA: Det er på spil i de europæiske VM-grupper

Kun Belgien er sikker på førstepladsen i den europæiske VM-kvalifikation inden de afsluttende spillerunder.
Danmark har brug for point i torsdagens udekamp mod Montenegro.
Danmark har brug for point i torsdagens udekamp mod Montenegro. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål inden de to afsluttende spillerunder i den europæiske del af VM-kvalifikationen.

De ni gruppevindere baner sig direkte vej til VM i Rusland næste sommer, mens de otte bedste toere mødes i fire playoffkampe om de sidste pladser.

Sådan ser det ud gruppe for gruppe:

Gruppe A:

Frankrig kan med sine 17 point sikre sig førstepladsen med sejre i de sidste kampe over Bulgarien ude og Hviderusland hjemme. Skulle det glippe, kan Sverige med 16 point snuppe duksepladsen.

Sverige kan dog også selv blive overhalet af Holland, der har 13 point på tredjepladsen. Netop de to hold tørner sammen i sidste spillerunde.

Svenskernes målscore er dog aktuelt seks mål bedre end hollændernes, og den kan blive endnu bedre, da Sverige forinden skal møde Luxembourg hjemme.

Dermed skal Holland muligvis vinde storsejre over både Hviderusland ude og Sverige hjemme for at komme i spil til andenpladsen. Bulgarien, der har 12 point, kan i teorien også komme i spil til denne.

Gruppe B:

Schweiz fører an med 24 point foran Portugal med 21, men Portugal kan med to afsluttende sejre over Andorra ude og Schweiz hjemme nappe førstepladsen, da holdets målscore er klart bedre end schweizernes.

Ingen andre hold kan komme i spil til VM, da Ungarn på tredjepladsen blot har ti point.

Gruppe C:

Tyskland fører med 24 point foran Nordirland med 19 point, og kun to tyske nederlag og to nordirske sejre kan realistisk set bytte om på rækkefølgen i toppen. Aserbajdsjan har ti point på tredjepladsen og er ikke i spil.

Netop Nordirland tager imod Tyskland torsdag aften klokken 20.45.

Gruppe D:

Topholdet Serbien er med sine 18 point sikker på mindst andenpladsen, og en sejr mod enten Østrig ude eller Georgien hjemme vil sikre førstepladsen.

Wales og Irland med henholdsvis 14 og 13 point ser ud til at skulle slås om andenpladsen, som Østrig med ni point kun kan nå langt ude i teorien.

Wales tager imod netop Irland på sidste spilledag.

Gruppe E:

Polen ligner en gruppevinder med 19 point og behøver kun yderligere fire point for at sikre førstepladsen. Holdet møder Armenien ude og Montenegro hjemme.

Montenegro og Danmark slås umiddelbart om andenpladsen. Begge har 16 point og målscoren 18-7 inden det indbyrdes møde i Montenegro torsdag klokken 20.45.

Gruppe F:

England er så godt som sikker på førstepladsen med 20 point. Holdet mangler blot to point i alt hjemme mod Slovenien og ude mod Litauen.

Slovakiet med 15 point og Slovenien og Skotland begge med 14 point slås om andenpladsen.

Skotland tager imod Slovakiet torsdag 20.45, og Skotland møder dernæst Slovenien ude i den sidste kamp.

Gruppe G:

Spanien har lagt sig i position til førstepladsen med 22 point foran Italien på andenpladsen med 19 point. Spanien har klart den bedste målscore og kan formentlig nøjes med tre point hjemme mod Albanien og ude mod Israel.

Kun i den alleryderste teori kan nummer tre, Albanien, med 13 point overhale Italien.

Gruppe H:

Suveræne Belgien har allerede sikret sig førstepladsen, mens Bosnien-Hercegovina (14 point), Grækenland (13) og Cypern (10) kæmper om andenpladsen.

Grækenland gæster Cypern lørdag, når Bosnien tager imod Belgien.

Gruppe I:

Her er fire lande i spil til de øverste to pladser. Kroatien og Island fører an med 16 point, hvor Kroatiens målscore er fem mål bedre. Derefter følger Tyrkiet og Ukraine med hver 14 point.

Island spiller fredag nøglekamp ude mod Tyrkiet, hvorefter Island slutter af hjemme mod Kosovo.

Kroaten kan formentlig i kraft af den bedre målscore sikre førstepladsen med sejre hjemme over Finland og ude mod Ukraine på sidste spilledag.

Kilder: Uefa.com.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.