FAKTA: Det er der på spil for dit hold i Superligaen
Både AaB og Brøndby kæmper søndag for at sikre en plads i mesterskabsslutspillet. Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Superligaens grundspil afsluttes søndag, og alle hold har noget på spil.

Superligaens grundspil slutter søndag, når alle 14 hold skal i aktion samtidig. For nogle klubber handler det om medaljer, for andre om top-6, mens nogle skal positionere sig før nedrykningsdramaerne. Se, hvad der er på spil for dit hold herunder:

* FC København, FC Midtjylland og OB, 58, 57 og 39 point.

Rækkens tre øverste hold er sikre på at ende i top-6. FCK og FCM skal bruge en sejr i mesterskabsduellen, mens OB skal forsøge at slå et hul til konkurrenterne i bronzeræset.

* Brøndby, 35 point, målscore +2.

Sidste års sølvvinder har en målsætning om at komme i top-3, men søndag handler det om at sikre en plads i top-6. Kort fortalt har de blågule mange livliner og står stærkt, selv hvis holdet ikke sikrer pladsen i top-6 ved at slå Horsens på udebane. Uafgjort kan også være nok, medmindre tre ud af følgende fire hold vinder: Esbjerg, Randers, FC Nordsjælland og AaB. Ved nederlag er scenariet næsten det samme, Esbjerg kan dog i så fald blot nøjes med uafgjort for at gå forbi Brøndby.

* Esbjerg, 35 point, målscore -4.

Vestjyderne sikrer en plads i top-6 ved at vinde hjemmekampen mod Vejle. Uafgjort er nok, medmindre tre af følgende hold vinder: Brøndby, Randers, FC Nordsjælland og AaB. Taber Esbjerg, ryger holdet ud af top-6, hvis to af følgende tre ting sker: Randers får point ude mod OB, mens FC Nordsjælland og AaB vinder.

* Randers, 34 point, målscore -4.

Kronjyderne sikrer en plads i top-6 med en sejr ude over OB. Uafgjort er et skidt resultat for Randers. Vinder enten FC Nordsjælland eller AaB, ryger Randers ud af top-6, medmindre Esbjerg samtidig taber hjemme til Vejle. I så fald skal både FCN og AaB vinde, før Randers ryger ud af top-6. Taber Randers, kommer holdet ikke i top-6, da enten AaB eller AGF vil gå forbi i tabellen - og potentielt også FC Nordsjælland.

* FC Nordsjælland, 33 point, målscore +2.

Kasper Hjulmands mandskab går i top-6 med en udesejr over Vendsyssel, hvis enten Brøndby, Esbjerg eller Randers smider point. Får FCN kun det ene point, skal Randers samtidig tabe ude til OB, mens AaB ikke må vinde hjemme over AGF, for at FCN kommer i top-6. I tilfælde af AGF-sejr må den dog heller ikke være på fire mål eller mere. Taber FC Nordsjælland, kommer holdet ikke i top-6. Farum-klubben vil blive overhalet af enten AaB eller AGF, og hvis Horsens slår Brøndby, dumper FCN ned på niendepladsen, hvilket med al sandsynlighed vil give en plads i den pulje, hvor der er kortest til en plads i nedrykningsplayoff.

* AaB, 33 point, målscore +1.

Nordjydernes bedste mulighed for top-6 er at slå AGF hjemme. Samtidig skal to af følgende fire hold dog smide point, for at det rækker for AaB: Brøndby, Esbjerg, Randers og FC Nordsjælland. Får AaB uafgjort hjemme mod AGF, kan AaB nå top-6, hvis både FC Nordsjælland og Randers taber. I tilfælde af nederlag, vil AaB med al sandsynlighed få en plads i den pulje, hvor der er kortest til en plads i nedrykningsplayoff.

* AGF, 31 point, målscore -1.

Aarhusianerne kan kun nå top-6 med en sejr. Samtidig skal både Randers og FC Nordsjælland tabe, før AGF kommer i top-6. En sejr vil dog som minimum sikre, at holdet kommer i top-8 på AaB's bekostning, hvilket vil give AGF mulighed for at vælge en gruppe, hvor der er længere til nedrykningsplayoff, end tilfældet er, hvis aarhusianerne taber eller spiller uafgjort.

* AC Horsens, 31 point, målscore -12.

Bo Henriksens tropper skal vinde med mindst 11 mål over Brøndby for at kunne nå slutspillet. Horsens skal derfor først og fremmest bruge sine point til at positionere sig inden puljespillet, hvor Horsens med al sandsynlighed vil få en plads i den pulje, hvor der er kortest til en plads i nedrykningsplayoff.

* Sønderjyske, 28 point, målscore -6.

Sønderjyderne skal bruge udekampen mod FC Midtjylland til at få point og positionere sig inden puljespillet, hvor Sønderjyske med al sandsynlighed vil få en plads i den pulje, hvor der er kortest til en plads i nedrykningsplayoff.

* Vendsyssel, 22 point, målscore -16.

Vendelboerne skal først og fremmest undgå at ende sidst, hvilket undgås med en sejr hjemme over FC Nordsjælland. Med stor sandsynlighed vil både uafgjort og nederlag også være nok til at undgå sidstepladsen. Det er vigtigt ikke at ende som nummer 14, da holdet på 14.-pladsen havner i den gruppe, hvor der er længst op til den nærmeste konkurrent. Det dårligste hold i hver af de to puljer spiller playoff om at undgå direkte nedrykning.

* Hobro, 21 point, målscore -21.

Peter Sørensen og co. skal først og fremmest undgå at ende sidst, hvilket kan undgås med en sejr i Parken over FCK. Uafgjort er nok, hvis Vejle ikke vinder over Esbjerg. Taber Hobro i Parken, slutter Hobro sidst, hvis Vejle får point i Esbjerg. Det er vigtigt ikke at ende som nummer 14, da 14.-pladsen havner i den gruppe, hvor der er længst op til den nærmeste konkurrent. Det dårligste hold i hver af de to puljer spiller playoff om at undgå direkte nedrykning.

* Vejle, 20 point, målscore -19.

Vejle spiller for at undgå sidstepladsen og dermed den værst tænkelige pulje. Det kan holdet undgå ved at vinde over Esbjerg, hvis Vendsyssel eller Hobro samtidig taber. Uafgjort er også nok for Vejle, hvis Hobro lider nederlag i Parken. Det er vigtigt ikke at ende som nummer 14, da 14.-pladsen havner i den gruppe, hvor der er længst op til den nærmeste konkurrent. Det dårligste hold i hver af de to puljer spiller playoff om at undgå direkte nedrykning.

/ritzau/

/ritzau/