FAKTA: Der er mere på spil end top-6 i Superligaen
AGF og Patrick Mortensen spiller både for at opnå en plads i top-6 - men mere realistisk for at blive nummer syv eller otte. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er også store fordele ved at blive nummer otte frem for ni, og nummer 13 frem for 14 i grundspillet.

Inden Superligaens sidste spillerunde er der noget på spil for alle hold. Mens guldstriden giver sig selv, er her tre andre omdrejningspunkter inden søndagens kampe:

* Top-6:

Syv hold - mere realistisk fem hold - kæmper om de tre sidste pladser i mesterskabsslutspillet. Pladserne her er vigtige både økonomisk og i forhold til fremtidsplanlægning. Top-6 giver mere interessante kampe i forhold til at få tv-indtægter og entreindtægter, og samtidig fjernes risikoen for at rykke ned.

* Top-8:

I forhold til sidste år er fordelingen af nedrykningspuljerne lavet om. Nummer 11 og 14 er i den ene pulje, mens nummer 12 og 13 er i den anden. Først vælger nummer syv, hvilken pulje holdet vil i. Dernæst gør nummer otte det samme. I tilfælde af nummer syv og otte vælger forskellige puljer, vælger nummer ni pulje. Det dårligste hold i hver pulje skal spille playoff om at undgå direkte nedrykning. Det næstdårligste hold i hver pulje har to playoffchancer - først mod et superligahold, og i tilfælde af nederlag også mod et hold fra 1. division.

På grund af den aktuelle stilling vil nummer syv og otte med stor sandsynlighed begge vælge at komme i gruppe med nummer 12 og 13. Det skyldes, at nummer 11 har så mange point, at holdet vil have en mere realistisk mulighed for at komme væk fra næstsidstepladsen, der skal spille nedrykningsplayoff.

Hvis Superligaen blev opdelt inden sidste spillerunde, ville den ene nedrykningspulje være meget spændende, da tre hold ville kæmpe om at undgå næstsidstepladsen. I den anden pulje ville to hold kæmpe om at undgå sidstepladsen.

Puljerne ville med al sandsynlighed se således ud, hvis de skulle inddeles nu:

Pulje 1: FCN (33 point), AaB (33), Vendsyssel (22), Hobro (21).

Pulje 2: AGF (31 point), Horsens (31), Sønderjyske (28), Vejle (20).

* Undgå sidstepladsen:

I forhold til sidste år er der sløjfet en runde af nedrykningsplayoff. Derfor er der i år stor forskel på at ende som sidst eller næstsidst i sin nedrykningspulje. Med den aktuelle stilling er det derfor meget vigtigt at undgå at slutte grundspillet som nummer 14.

Holdene, der ender sidst i hver af de to nedrykningspuljer, spiller mod hinanden om at undgå direkte nedrykning. Som det ses på ovenstående puljeinddeling, vil holdet, der slutter som nummer 14 i grundspillet og ender i pulje 2, have en længere vej væk fra sidstepladsen end holdet, der slutter som nummer 13 og ender i pulje 1. I puljespillet er der seks spillerunder.

Alle syv kampe i grundspillets sidste runde begynder søndag klokken 17.

/ritzau/

/ritzau/