FAKTA: Danmark og Sverige ligger i tæt Michelin-opløb

Antallet af Michelin-stjerner i norden er nu rekordstort. Sverige og Danmark ligger tæt i kampen om stjernerne
Michelin. 2016 Henne Kirkeby Kro, som der har været så megen spekulation om, har fået en stjerne. Paul Cunningham til højre.
Michelin. 2016 Henne Kirkeby Kro, som der har været så megen spekulation om, har fået en stjerne. Paul Cunningham til højre. Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto

Årets rekordstore stjerneregn fra Michelin over de bedste nordiske restauranter efterlader Danmark og Sverige klart i spidsen og i et tæt kapløb om at have flest stjerner.

* Sverige har nu 24 Michelin-restauranter med tilsammen 28 stjerner - heraf fire tostjernede men ingen med tre stjerner.

* Danmark har nu 22 Michelin-restauranter med tilsammen 26 stjerner - heraf to med to stjerner men også med Geranium med den ultimative hæder i form af tre stjerner.

* Norge sikrer sig også en trestjernet restaurant - i øvrigt med en dansk kok i spidsen. Men har derudover kun fire andre etstjernede restauranter.

* Finland ligger sidst med fire etstjernede restauranter

* Tager man "boble-feltet" af restauranter med en såkaldt en Bib Gourmand med, så har Sverige 13 og Danmark 11 restauranter i den kategori. Det er restauranter, der ifølge Michelin-guiden laver "veltillavet mad til rimelige penge".

Kilder: Michelin Nordic Guide 2016

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.