FAKTA: Danmark og Sverige giver garanti for håndboldgys
- Jeg kunne have stået tilbage som en idiot, sagde Hans Lindberg om sin frække skruebold, der afgjorde VM-kampen mellem Danmark og Sverige i 2017. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark møder naboerne for fjerde slutrunde i træk. De foregående kampe har været spændende til det sidste.

Der er en plads i VM-semifinalen på spil, når Danmark og Sverige mødes i den sidste mellemrundekamp i Herning onsdag aften.

De to nabolande har mødtes ved de tre seneste slutrunder og har hver gang givet hinanden ultratætte opgør. Her er et tilbageblik:

* EM 2018: Danmark-Sverige 34-35 efter forlænget spilletid.

Seneste svenskeropgør blev et stort drama og endte med en overraskende dansk nedtur. I EM-semifinalen i Zagreb var Danmark ellers favorit mod et skadesramt svensk mandskab. Men defensiven kom aldrig i gang, og Danmark var ikke foran en eneste gang i kampen. Lasse Svan fik godt nok udlignet til 28-28 i den ordinære spilletids sidste sekunder, men heller ikke i forlængelsen fandt danskerne våbnet, der kunne tippe kampen til dansk fordel. Sverige strøg videre til finalen, mens de dybt skuffede danske spillere måtte nøjes med en bronzekamp.

* VM 2017: Danmark-Sverige 27-25.

Opgøret var reelt en kamp om førstepladsen i den indledende pulje ved VM i Frankrig, og det endte som så ofte før i en ren nervekrig. Danmark kunne ikke mindst takke en ustyrlig Niklas Landin for en komfortabel føring ved pausen, men danskerne fik aldrig lukket kampen, og Sverige kom stærkt tilbage i anden halvleg. Det var tæt helt indtil fem sekunder før tid, hvor Hans Lindberg endegyldigt sørgede for dansk sejr med en skruebold fra fløjen.

* EM 2016: Danmark-Sverige 28-28.

Danmark skulle bruge to point i de to sidste mellemrundekampe mod Sverige og Tyskland, men fik kun et. Gudmundur Gudmundssons mænd havde ellers fine muligheder for at sikre avancementet mod svenskerne, men en tomålsføring blev formøblet i slutfasen, og i de sidste sekunder fik Sverige udlignet. Pointtabet var begyndelsen til enden for det danske hold, der efterfølgende tabte til Tyskland og gik glip af en plads i semifinalen.

Kilder: Ritzau

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News