FAKTA: Asylansøgere kommer fra disse lande
En sjettedel af asylansøgerne i Danmark kommer fra lande som Georgien, Rusland og Albanien.

Danmark modtog sidste år asylansøgninger fra 3500 personer. Det viser en foreløbig opgørelser af asyltallet for 2018 fra Udlændinge- og integrationsministeriet.

I dag kan alle søge spontant asyl i Danmark, hvilket betyder, at Danmark skal behandle asylansøgninger fra mange forskellige lande.

Nedenfor er en oversigt over, hvor asylansøgerne kom fra i 2018.

* Flest kom fra Eritrea, hvor man tidligere kunne få asyl i Danmark, hvis man risikerede at blive indkaldt til militærtjeneste i landet. En omstridt rapport fra Udlændingestyrelsen konkluderede dog i november 2014, at flygtninge kan vende tilbage til Eritrea, uden at de risikerer tortur eller fængselsstraf.

* Nummer to på listen er Syrien. Også herfra vil flere måske fremover blive afvist. Ifølge dagbladet Information er Flygtningenævnet måske på vej til at stramme praksis, da urolighederne i landet er på et lavere niveau.

* Nummer tre på listen er Georgien, der må betegnes som et fredeligt land. Alligevel kom der næste 400 personer fra Georgien og bad om asyl sidste år, hvilket fik de danske myndigheder til at indføre en straks afvisnings-procedure.

Antal asylansøgere i Danmark fordelt på oprindelseslande:

* Eritrea: 656

* Syrien: 598

* Georgien: 396

* Iran: 196

* Marokko: 181

* Statsløse: 151

* Irak: 117

* Afghanistan: 114

* Somalia: 101

* Rusland: 94

* Albanien: 77

* Algeriet: 73

* Ukraine: 49

* Libyen: 42

* Hviderusland: 37

* Nigeria: 28

* Tyrkiet: 26

* Kosovo: 13

* Serbien: 12

Kilder: Udlændinge- og integrationsministeriet.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News