Fagforening: Reklameafgift kan koste 1000 job
Drop reklameafgiften, lyder det fra HK/Privat, der i 11. time forsøger at råbe regeringen op. Foto: Colourbox
Regeringens planer om en reklameafgift vil betyder tab af mindst 1.000 job og en massakre på den grafiske branche, lyder det fra HK/Privat.

"Vi frygter, at helt op mod 1.000 arbejdsplader direkte går tabt på grund af reklameafgiften."

HK/Privats nye formand Simon Tøgern raser mod regeringens planer om en ny afgift på husstandsomdelte reklamer.

Han mener, at afgiften vil ramme detailhandlen urimeligt hård. Desuden vil man vil se en domino-effekt i den skrøbelige grafiske branche, hvor der også vil blive lukke virksomheder.

"Det kan blive den grafiske branches endeligt," siger formanden for HK/Privat, der organiserer den grafiske branche.

Derfor appellerer Simon Tøgern til regeringspartierne og til Enhedslisten om i 11. time at tage reklameafgiften af bordet.

"Det kan lyde besnærende at gribe ind over for de irriterende reklametryksager, og der går mange forkerte myter om regnskove, der må lade livet for at fremstille papir. Men faktisk er den grafiske branche særdeles miljøbevidst, og papiret fra reklametryksager bliver genbrugt op til syv gange," siger Simon Tøgern i en pressemeddelelse.

Han understreger, at papiret ikke kommer fra regnskove, men fra et veldrevet europæisk skovbrug, hvor der plantes nye træer, hver gang der bliver fældet.

"Og så glemmer man, at computerudstyr - der er alternativet til tryk på papir - i høj grad udgør en miljøbelastning," siger han.

HK/Privat-formanden undrer sig over, at forslaget kommer fra den nye regering.

"Det er en væsentlig del af regeringsgrundlaget at skabe vækst og arbejdspladser, så derfor undrer det mig, at der kommer noget, som trækker i den stik modsatte retning. Vi er kun 2.000 trykkere tilbage i Danmark, og mange af virksomhederne ligger i de mere tyndt befolkede områder, i 'Udkants-Danmark', lyder det fra den nyvalgte HK/Privat-formand.