Fagforening: Buschauffører får færre tæsk
Buschauffører udsættes i dag for flere verbale tilsvininger men færre voldelige overfald, lyder det fra 3F.

Selvom en kvindelig buschauffør i Helsingør torsdag eftermiddag var udsat for et voldeligt overfald, mens hun sad bag rattet, er det ikke et billede på, at volden mod chauffører er stigende.

Det vurderer fagforeningen 3F.

- For år tilbage kunne vi mærke, at volden var meget udbredt end i dag, siger Jan Villadsen, formand for transportgruppen i 3F,

Ifølge ham kan den nedadgående udvikling hænge sammen med, at busserne i dag kører rundt med færre kontanter, end de gjorde før i tiden.

Til gengæld møder chaufførerne i dag mere af en anden form for overgreb, når de er på arbejde.

- Vi kan mærke, at folk er mere pressede i dag, så samtidig med at mængden af fysisk vold er faldet, er den verbale vold og trusler mod chaufførerne steget, siger han.

- Jeg hører tit fra chauffører, som ofte er udsat for det. Det er enormt belastende, at de aldrig kan vide sig sikre, siger Jan Villadsen.

Torsdagens overfald i Helsingør skete ved et busstoppested, hvor en 40-50-årig mand skulle af bussen.

- Da dørene går op, og han skal af, bliver han tilsyneladende utilfreds med et eller andet, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad.

- Han slår buschaufføren flere gange i hovedet med noget hårdt, hvorefter han stikker af, fortsætter han.

Det er uvist, hvad manden slog med, men det var muligvis en pose med noget hårdt i.

- Hun får flere buler og bløder meget kraftigt fra hovedet, siger Søren Bjørnestad.

Politiet ved ikke, hvorfor manden, der beskrives som mørklødet, gik amok. Efterforskerne er nu ved at afhøre vidnerne og foretage undersøgelser på stedet.

/ritzau/

via Listen To News