Færre unge fester på ecstasy
Tre procent af de unge på 15-16 år har prøvet at tage amfetamin, mens to procent har eksperimenteret med stofferne ecstasy og kokain. Foto: www.colourbox.com
Færre unge 15-16 årige eksperimenterer med stoffer som kokain, amfetamin og ecstasy.

Hårde stoffer som kokain, amfetamin og ecstasy ligger ikke længere i tasken eller baglommen, når de 15-16-årige går til fest.

Andelen af unge, der eksperimenterer med de illegale stoffer falder.

Tre procent har prøvet at tage amfetamin, mens to procent af de unge har eksperimenteret med stofferne ecstasy og kokain, viser tal fra 2011.

Det er næsten en halvering i forhold til 2007, hvor fem procent af de unge havde prøvet amfetamin og ecstasy, mens tre procent havde prøvet kokain.

Det viser Sundhedsstyrelsens årsrapport over narkotikasituationen i Danmark og den internationale skoleundersøgelse ESPAD, der for nylig er gennemført blandt 9. klasseelever i Danmark.

Til gengæld er hash stadig et rusmiddel, som hver femte 9. klasseelev har prøvet. Kun seks procent har dog prøvet at ryge hash inden for den sidste måned.

Selvom stoffer i stigende grad er yt blandt de unge, er antallet af forgiftninger med ulovlige stoffer steget de senere år.

I 2010 blev hele 1868 forgiftninger registreret på landets skadestuer, hvilket er rekord.

Antallet af narkotikarelaterede dødsfald var sidste år på 273, hvilket er nogenlunde på samme niveau som i 2009.