Færre kalorier med ensformig kost

Spiser vi det samme mad dag ud og dag ind får vi også færre kalorier indenbords, for vi spiser mindre af det.
Juleanden er dejlig, men dag ud og dag ind med and, brun sovs og rødkål kan måske få dig til at skære ned på mængderne.
Juleanden er dejlig, men dag ud og dag ind med and, brun sovs og rødkål kan måske få dig til at skære ned på mængderne. Foto: Colourbox

Spaghetti, gulerødder eller hakkebøffer flere dage i træk. Lyder det ensformigt. Ja, men til gengæld kan det betyde, at du spiser færre kalorier.

Ny forskning viser nemlig, at du bliver træt af at spise det samme hele tiden og derfor indtager færre kalorier. Det skriver videnskab.dk.

Det er et studie fra University of Buffalo i Canada, der har påvist, at folk spiser mindre af en madvare, hvis de spiser den ofte, og det er uafhængigt af deres egen vægt.

Nina Veflen Olsen, der forsker i forbrugere og mad ved forskningsinstituttet Nofima, mener ikke, det er et specielt overraskende resultat, der er kommet frem i det canadiske studie.

"Hvis man spiser resterne fra gårsdagens middag, er maden måske ikke lige så interessant, som den var dagen før. Holder maden længe nok til, at du spiser rester to dage i træk, bliver den endnu mindre interessant," siger hun.

Hun understreger i øvrigt, at dette ikke bør få folk til at droppe at spise varieret i håbet om at smide nogle kilo.

"Vi snakker om to forskellige ting her. Det ene er kalorieindtag, mens noget helt andet er ernæring. Dette resultat gør det ikke mindre vigtigt at spise varieret, for det er den vigtigste metode til at undgå fejlernæring," siger Nina Veflen Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.