home a/s Færre 'grimme' skilsmisser
For børnenes skyld: Danskerne er blevet bedre til at samarbejde, når de går hver til sit, oplever ejendomsmæglerne
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
17.222 - så mange skilsmisser var der i 2016. Næsten 1.000 mere end året før. Men midt i alle bruddene er der faktisk en positiv udvikling, som ejendomsmæglerkæden Home har spottet.

"Vi ser desværre alt for mange skilsmisser, men til gengæld er det sjældnere, at jeg møder en 'grim' skilsmisse," siger ejendomsmægler Nicolaj Kjelfred Juul-Olsen, home Holte.

Han har endda haft en sag, hvor manden flyttede fra den fælles bolig, men efter skilsmissen betalte udgifterne til boligen, så børnene kunne blive i trygge rammer.

Det er selvfølgelig langt fra alle, der har den mulighed, men han oplever, at skilsmisseforældre de seneste år er blevet bedre til at samarbejde trods bruddet, og den opfattelse deler hans kolleger rundt om i landet.

"Vores mæglere ser en tendens til, at parrene er blevet bedre til at kommunikere omkring salget eller overtagelsen af boligen, og det er faktisk de færreste, der ikke bliver enige, forklarer Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Børnenes ve og vel er drivkraft

Det er lige netop børnenes ve og vel, der som regel er drivkraften, oplever home-mæglerne.
"Forældrene er generelt gode til at samarbejde for at finde en løsning, som passer bedst til børnene, så de ikke bliver så påvirkede af skilsmissen," fortæller Linea Balshøj, der er salgschef i home Bagsværd.Torben Skov Lauridsen, der er ejendomsmægler og salgschef hos home Højberg ved Århus, ser også at mange skilsmisseforældre strækker sig til det yderste."Ved en 'normal skilsmisse', hvor begge parter er enige om at blive skilt, vil de fleste gå langt for at beskytte børnene. De skal gå i samme skole, beholde kammeraterne i området, gå til deres sædvanlige sport osv.," fortæller han.Han ser en ny tendens til, at skilsmissepar endda skiftes til at tage en uge eller to i hjemmet sammen med børnene.
"Dermed bevarer børnene deres normale hverdag, og mens forældrene skiftes til at bo i en ekstra bolig."
Det ender dog næsten altid med, at ejendommen skal sælges inden for et års tid.
"Det slider på psyken - og økonomien - at flytte hver uge," siger home-mægleren.
I Odense ser ejendomsmæglerne hos home, at det er blevet 'moderne' for par, der skal skilles, at sælge huset og finde to mindre boliger tæt på hinanden."Så har børnene mulighed for at løbe frem og tilbage mellem de to hjem, og hverdagen er samtidig mere fleksibel for forældrene," siger Henrik Christoffersen, der er medindehaver af fem home-butikker i Odense-området.Der er dog også 'onde' skilsmisser, understreger Home. Det gælder især ved utroskab. Her skal den fælles bolig som regel sælges hurtigst muligt.

FAKTA: 6 boligråd hvis du skal skilles

Står du også og mangler overblik, så giver home her nogle gode råd til, hvad du kan gøre i forhold til boligen under en skilsmisse:

1. Det er vigtigt, at I bliver enige om, hvem der bliver boende, indtil huset er solgt, og hvis det kun er den ene part; at I får aftalt, hvem der betaler hvad. Her er det en god idé at involvere en advokat, så der er rene linjer - selv om I stadig er gode venner og kan blive enige. Sørg alligevel for at få alle aftaler skrevet ned.

2. Få hurtigt talt med jeres bank omkring den fremtidige økonomi, lagt en plan for et boligsalg og et budget for køb eller leje af den næste. Så I kan slå til, når den rigtige bolig er der.

3. Få sammen med en ejendomsmægler aftalt, hvad der eventuelt skal gøres ved boligen inden salget, og aftal hvem der gør hvad.

4. Det er en god idé at aftale deling af overskud/underskud, indbo m.v. Dokumentet skal herefter underskrives, så der er en fuldmagt fra jer begge.

5. Tal med ejendomsmægleren om, hvilken bolig I hver især ønsker at flytte til, få afdækket behovene og afstemt det i forhold til økonomien.

6. Hvis en af jer ønsker at overtage den fælles bolig, så kontakt en ejendomsmægler for at få en vurdering af værdien. Vær ærlig; sig til mægleren hvad formålet med vurderingen er. Det sikrer en fair vurdering - både for den vil blive og den der flytter.

Kilde: home

Mere om bolig og skilsmisse på Danske Banks website:Kvinder går ofte glip af friværdi ved en skilsmisse
Tema: Hvis du skal skilles

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.